Peking 2022 – Kína készen áll az olimpiára

Peking 2022 – Kína készen áll az olimpiára

Kína maximálisan készen áll a 2022-es téli olimpiai játékok megrendezésére, a 2008-as nyári olimpia után Peking ismét megmutatná – a járványhelyzet okozta nehézségek ellenére -, hogy mire képes.

Többek között erről beszélt a közmédia pekingi tudósítója az M4 Sport szerda reggeli Sporthíradójában annak apropóján, hogy 100 nap múlva kerül sor a XXIV. téli ötkarikás játékok megnyitójára – írja az MTI.

A kínai fővárosban már minden készen áll a többezer sportoló és hivatalos kísérő biztonságos fogadására, néhány nappal ezelőtt pedig a szervezők ismertették annak a kézikönyvnek a tartalmát,

amely a játékok szigorú koronavírus-szabályzatát foglalja magában.

A protokollt a kínai nyílt gyorskorcsolya versenyen és a rövidpályás gyorskorcsolya világkupa-sorozat első állomásán már le is tudták tesztelni – mondta a pekingi tudósító.

Hírdetés

Az már korábban kiderült, hogy a téli olimpián külföldi szurkolók nem vehetnek részt, a hazai érdeklődők pedig az aktuális utazási szabályozásoknak megfelelően látogathatják majd a versenyszámokat. Járványgócok kialakulása esetén utazási korlátozásokat vezethetnek be, így nem biztos, hogy minden tartományból érkezhetnek majd nézők a játékokra.

Pekingben hat helyszínen zajlanak majd a jeges sportok küzdelmei, emellett a központtól 90 kilométerre található Jencsingben két, a fővárostól 220 kilométerre lévő Csangcsiakouban pedig négy központban rendeznek majd versenyeket.

Pekingben kerül sor a gyorskorcsolya, a rövidpályás gyorskorcsolya, a műkorcsolya és jégtánc, a curling és a jégkorong eseményeire,

valamint a hódeszka és a síakrobatika big air számaira, továbbá a megnyitó és záróünnepségre.

Jencsingben lesznek az alpesi versenyek, valamint a bob- a szánkó- és a szkeletonfutamok, míg Csangcsiakouban a sífutás, a sílövészet, a síugrás, az északi összetett, valamint a hódeszka és a síakrobatika legtöbb versenyszáma.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »