Pegasus-ügy: Orbán Viktor meghallgatását kezdeményezi az EP-ben a Momentum elnöke

Pegasus-ügy: Orbán Viktor meghallgatását kezdeményezi az EP-ben a Momentum elnöke

Az EP illetékes különbizottsága, az INGE elítélte a magyar kormányt a Pegasus kémszoftver használata és a Kínai Kommunista Párt egyetemének a Fudannak Európába telepítése miatt

– számolt be Facebook oldalán a döntésről Donáth Anna.

A Momentum elnöke szerint a most elfogadott jelentéssel európai szintre emelkedett a probléma, amit nap mint nap érzékelünk a hazai közéletben:

a kínai és orosz kormány a saját geopolitikai céljainak elérésére használja a magyar kormányt, és sérti meg Magyarország szuverenitását. A magyar kormányon keresztül ezek a keleti diktatúrák dezinformációs kampányokat indítottak, destabilizálják a régiónkat, a Fudan Egyetem pedig egy újabb eszköz lesz a Kínai Kommunista Párt kezében.

Hírdetés

Donáth Anna arra is felhívta a figyelmet, hogy a Pegasus ügyét ki kell vizsgálni, ki kell derülnie, hogy pontosan kik, és miért kémkedtek újságírók, ellenzékiek, államtitkárok és ügyvédek magánéletében.

Ezért is kezdeményeztük frakciótársaimmal, hogy a Renew Europe frakció szólítsa fel a többi parlamenti frakció vezetőjét: támogassák egy Pegasus vizsgálóbizottság felállítását, Orbán Viktor európai parlamenti meghallgatását és felelősségre vonását. 

A most elfogadott jelentést márciusban tárgyalja az Európai Parlament.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »