Pedagógusok munkáját ismerték el – Esztergom-budapesti főegyházmegyei oktatási intézmények Te Deuma

Pedagógusok munkáját ismerték el – Esztergom-budapesti főegyházmegyei oktatási intézmények Te Deuma

Több száz pedagógus adott hálát az elmúlt tanévért június 24-én, hétfőn a pestszentlőrinci Mária Szeplőtelen Szíve-templomban az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága (EKIF) fenntartásában működő oktatási intézmények ünnepélyes Te Deumán.

A szentmise főcelebránsa Gyetván Gábor, a főegyházmegyei EKIF vezetője volt, aki a felelősségvállalásról beszélt, hiszen nem mindegy, milyen lesz a jövő nemzedéke.

Az ünnep házigazdai szerepét a Liliomkert Katolikus Óvoda közössége, Lukács Mária igazgató vezetésével, illetve Harmai Gábor plébános látta el.

A liturgikus szolgálatot az Egyetemi Katolikus Gimnázium tanárai végezték, a könyörgéseket a katolikus iskolák igazgatói és az EKIF dolgozói olvasták fel.

A Szent Gellért-díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) alapította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére.

2024-ben a Szent Gellért-díj arany fokozatát (oklevelet és érmet) kapták: Arday Andrea, Csósza Tamás, Langné Urbán Erzsébet, Mucsiné Montvai Anna és Rády Judit (Szent János Apostol Általános Iskola és Óvoda); Fanczal Mihályné Ildikó és Pap Gabriella (Liliomkert Katolikus Óvoda); Dávid Zsuzsanna, Szegedi Lászlóné Szigetvári Mária, Kovács Andrea (Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola); Nagy Nóra, Pölcz Attila Lajos és Suhainé Herczeg Judit Erzsébet (Salkaházi Sára Katolikus Iskola); Bencsik Mária Magdolna, Paltán Ágnes és Szőkéné Halász Éva Csilla (Kanizsay Dorottya Katolikus Középiskola); Bognár Zsuzsanna (Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola); Tremmelné Hudik Katalin és Andó-Tóth Beáta (Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium), valamint Keszler Árpád (Reménység Katolikus Általános Iskola és Óvoda).

Hírdetés

Több évtizedes kiemelkedő pedagógiai és vezetői szolgálata, valamint intézménye katolikus iskolává válásáért végzett tevékenysége elismeréseként Udvardyné Pásztor Ágnes igazgatónőnek (Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola) és Zádoryné Leiner Margit Erika igazgatónőnek (Salkaházi Sára Katolikus Iskola) szintén a Szent Gellért-díj arany fokozatát adományozta a fenntartó.

de zongora- és kamaratanárként negyvenhat éve oszlopos tagja a tanári karnak. Szakmai tevékenységével, az Egyházhoz való hűségével mind a nevelőtestület, mind a gyerekek számára példaképpé vált. A növendékek életútját és szakmai fejlődését mély empátiával segíti, a felmerülő problémáikat odaadó törődéssel kezeli.

Az egykori klarinétművész vezetése alatt az – első tanévben harminchét fős – iskola a 2016-tól a hozzá tartozó óvodával együtt mára 400 fős intézménnyé bővült. Käfer György mindvégig szem előtt tartotta a környék keresztény családjainak összefogását. Pályi László plébánossal kápolnát alakítottak ki az iskola épületében, amely állandó misézőhelyként szolgál. A katolikus intézményi közösség kialakítása, fenntartása a huszonöt év alatt mindig kiemelt cél volt az igazgató számára. Türelmes, kitartó, határozott, rendet követelő, mégis megértő, és bizalommal teli légkört teremtett a dolgozói közösségben, így nem jellemző az intézményre a pedagógusok elvándorlása.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága (EKIF)

Fotó és videó: Daubner Tibor/Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »