Pedagógus-nap online. Egy tanár gondolatai koronavírus járvány ideján

Pedagógus-nap online. Egy tanár gondolatai koronavírus járvány ideján

Ünnep van. A tanítók, tanárok ünnepe. E napon köszöntések, ünnepségek zajlottak, valahol szabadidőt rendeltek el. Ma minderre rányomta a bélyegét a koronavírus. Bár gondolatban ünnepeljük tanárainkat, jószóval illetjük őket, de ez teljesen más… A Körkép.sk ez alkalomból sem hagyja pedagógus olvasóit a mai nappal kapcsolatos gondolatsorok nélkül. Ezzel is csatlakozva az őszinte sorokhoz, így köszöntve a pedagógusokat.

Az alábbiakban Klőr Levente tanár és számtalan jótékonysági esemény, összefogás kezdeményezőjének gondolatait olvashatják. Fogadják olyan szeretettel, mint ahogy Ő fogalmazta:

15 éve tanítok Felvidéken. Ez idő alatt rengeteg tanárkollégát ismertem meg, nemcsak az iskolának köszönhetően, hanem a Rákóczi Szövetségnek is.

Tanárnak lenni hivatás. A tanár nemcsak leadja az anyagot, letudja munkáját, hanem nevel, kíséri a diákok fejlődését, oltja tudásszomjukat, kiaknázza képességeiket felkészítve őket az életre. A tanár mindig online kell, hogy legyen. Nem mondhatja egy tanár, hogy reggel 8 órától délutánig online vagyok és aztán offline.

Ebben a járvány-időszakban, mikor az iskolák bezártak egy újabb kihívással kell megbirkóznunk nekünk, tanároknak és diákoknak egyaránt. Megnyíltak a virtuális osztálytermek és folyik tovább a munka, a tanítás, tehetséggondozás.

Március 28-án a pedagógusokra gondolunk, volt tanárainkra, jelenlegi tanárokra és azokra, akik már nincsenek közöttünk.

Hírdetés

Engedjétek meg, kedves tanár, pedagógus kollégáim határon innen és túl, az egész Kárpát-medencéből, hogy kívánjak nektek sok kitartást, sok erőt, egészséget hivatásotok megéléséhez. Isten áldása legyen életeteken és munkátokon. Adja Isten, hogy minél hamarabb újra megnyíljanak az iskolák kapui, megteljenek az osztálytermek, újra örülhessünk egymásnak és átértékelve sok mindent folytathassuk a mag elvetését.

Gondolataim zárásaként fogadjátok ezt a Tolsztoj idézetet:

“Ha egyszer a pedagógus szereti a munkáját, akkor jó pedagógus lesz. Ha szereti tanulóit úgy, mint apja és anyja, akkor jobb pedagógus lesz annál, aki minden könyvet elolvasott, de nem szereti sem a munkáját, sem a tanítványait. Ha pedig egyesíti önmagában munkájának s tanítványainak szeretetét, akkor tökéletes pedagógus.”

Egy kislány jövőjéért szólhat a zene Alistál községben

Rendezvénysorozat a drog jegyében

Élménydús nyelvtanulás Máltán

Egy erdélyi karácsonya a Felvidéken – Interjú Klőr Leventével

„Egy igazi közösség vagyunk, s ha kell, tudunk segítő kezet nyújtani”. Varázslat egy dunaszerdahelyi középiskolában


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »