Pedagógus-konferenciát szerveznek Budapesten

MTI nyomán

Április végén a felső tagozatos diákokkal foglalkozó pedagógusoknak szerveznek szakmai találkozót Budapesten, amelynek fő témája az említett korosztály tehetséggondozási lehetőségeinek és módszereinek bemutatása lesz. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja (FIT) által szervezett esemény védnöke és fő előadója Dr. Bagdy Emőke pszichológus.

“Tehetséggondozás felsős fokon – A felső tagozatos tehetséggondozás perspektívái és tapasztalatai” címmel első alkalommal rendeznek pedagóguskonferenciát, amely a kiemelt képességű gyermekekkel való foglalkozást helyezi fókuszba.

A hagyományteremtő jelleggel szervezett esemény célja a felső tagozatos korosztály tehetséggondozási lehetőségeinek és módszereinek bemutatása, a formális és nonformális oktatási rendszerek tapasztalatainak megosztása, valamint az asszertív-támogató pedagógusi attitűd alapvonásainak felvázolása.

A résztvevők többek között olyan hazai szaktekintélyek előadásait hallgathatják meg, mint Dr. Bagdy Emőke pszichológus vagy Dr. Kádár Annamária mesepszichológus. Constantinovits Milán, a FIT Program szakmai vezetője elmondta, hogy az esemény további részében lehetőséget kínálnak a módszertani ötletek megosztására is, illetve bemutatják az MCC Fiatal Tehetség Programjának innovatív oktatási módszereit is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »