Pazar szezonális kínálat a Tallósi Piacon – Képriport

Pazar szezonális kínálat a Tallósi Piacon – Képriport

Kedves szavak, friss termények, gazdag egyéb választék. Így jellemezhetjük a szombati mátyusföldi piacozást.

Egy-egy hulló falevél jelezte a betakarítási évszak beköszöntét. A piacon ennek megfelelően zöldségeket-gyümölcsöt vásárolhattunk.  Volt köztük szőlő, foghagyma, karfiol, körte, vöröskáposzta, sütőtök, és persze fűszerpaprika is. Ezen kívül faalkotások, háziállatok, tejtermékek, pék- és egyéb sütemények,  textiláru is gazdagította a kínálatot.

“A hazai termelőtől vásárolt árunak nincs párja!” – mondta az egyik hölgy, miközben az árus lemérte számáraa megvásárolandó burgonyát.

A piacok különleges hangulatához az is nagyban hozzájárul, hogy az árusok mosolygós arccal kínálják portékájukat. Miközben az ember vásárolgat, egy-egy gondolatot is megoszthatnak egymással. Ezt tapasztaltuk a tallósi piacon is.

Felkapott termékek voltak a sajtfélék, köztük igazán különleges ízvilágúak is. Nem volt kevés vásárló a füstölt árunál sem…

A világjárvány láthatóan rányomta bélyegét a kínálatra, hiszen mesefigurákkal, népi motívumokkal ellátott arcmaszkokat is kínálták. Ez utóbbi még az őszi öltözéket is díszítette.

A szapi horgolással, makramé technikával foglalkozó kézműves elmondta, hogy az ezekkel a technikákkal készült táskákat gyakorta készítí tévénézés közben.

Hírdetés

“A minőség miatt járok ide!” – fogalmazott az egyik visszatérő vásárló. Ez érthető is, hiszen (feltételezhetően) helyi, környékről érkező, friss termények között válogathatunk. Generációk járnak ide vásárolgatni annak ellenére, hogy egykor többnyire az idősebbek és a középkorosztály volt ilyen módon aktív.

Tallóson mindig nagyon jó hangulat uralkodik. A szeptember 12-i vásáron is volt mosolygás, egy-egy kedves szó is elhangzott…

További képeink:

Laky Erzsébet


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »