Pavol R. ártatlannak vallja magát, a per szeptemberben folytatódik

Pavol R. ártatlannak vallja magát, a per szeptemberben folytatódik

Pavol R. volt gazdasági miniszter és miniszterelnök-helyettes továbbra is ártatlannak vallja magát volt üzlettársa, Silvia Volzová meggyilkolásának előkészítése ügyében. A pénteki tárgyaláson kijelentette: soha nem rendelte meg a gyilkosságot. Az ügy további vádlottjai Mikuláš Č. besztercebányai maffiavezér, utóbbi volt társa, Miloš K. és Róbert „Kýbel” L., a pozsonyi Sýkora-klán állítólagos főnöke. A tárgyalást szeptember 20-ra napolták el. Be fogják idézni a sértettet, Silvia Volzovát is.

„Kijelentem, hogy ártatlan vagyok, és soha nem követtem el azt, amivel vádolnak” – mondta Pavol R. a bíróság előtt. Elutasította azokat az állításokat is, miszerint meg akarta szerezni, illetve a saját nevére szándékozott átíratni Volzová részvényeit a Markíza televíziónál. Hozzátette: a legértékesebb a Markíza TV sugárzási engedélye, ha pedig a dolgok úgy történtek volna, ahogy a vádiratban szerepel, akkor a Markíza elvesztette volna az engedélyt, neki pedig ebből semmilyen haszna nem származott volna. Pavol R. szerint a részvények átruházása esetén tájékoztatnia kellett volna erről az engedélyt kiállító szervezetet. Az engedélyt módosító eljárás során ki kellett volna hallgatniuk Volzovát is, akinek az eltűnése így gyanús lett volna.

Hírdetés

A fővádlott tagadta azt is, hogy Mikuláš Č. és Miloš K. vádlottakkal Volzová likvidálásáról beszéltek volna besztercebányai találkozójuk alkalmával. Hozzátette: erre a találkozóra azért került sor, mert aggódott a saját és a családja biztonsága miatt, és mert ellenőrizni akarta az információt, miszerint megrendelték a likvidálását. A megbeszélés mintegy 30 percig tartott.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »