Patinás ingatlanok várnak vevőre Kolozsváron, Nagyváradon és Temesváron

Patinás ingatlanok várnak vevőre Kolozsváron, Nagyváradon és Temesváron

Történelmi ingatlanokat vásárolhat Kolozsváron, Nagyváradon vagy Temesváron az, akinek van legalább 1,5 millió eurója.
Egy luxusingatlanok értékesítésével foglalkozó cég közvetítésével

eladásra kínált épületek között megtalálhatjuk a kincses városi Fellegváron található, évszázados múltú Bécsi kaput,

a képek tanúsága szerint gyönyörűen felújított ingatlan árát csak kérésre közlik, ám az Economica.net gazdasági hírportál információi szerint minimum 1,5 millió euróval kell rendelkeznie – ha nem többel – annak, akinek a patinás épületre fáj a foga.

A Fellegvár Kolozsváron a Kis-Szamos melletti 405 méter magas dombon levő erőd neve. Giovanni Visconti tervei alapján 1713–1723. között épült császári katonai erődítményként, a Rákóczi-szabadságharc leverése után. Az öt oldalról földből emelt sáncokkal kerített és kapubástyákkal védett, Vauban-rendszerű csillagvárból ma már csak a fegyvertár, a lőporraktár, három kapuépület és a sáncok láthatók. 

Hírdetés

A Bécsi kapuban tíz szoba, négy fürdőszoba található, és egy 3200 négyzetméteres terület is tartozik hozzá.

A kívülről nemrég felújított nagyváradi Gerliczy palota megvásárlásához eközben már legalább 2 millió euróra van szükség, igaz, 32 szoba, 16 fürdőszoba is található öt szinten. A Fő utcai palota összesen 1000 négyzetméteres telken fekszik, amiből 500 négyzetméter a belső udvar.

Az eklektikus stílusú ingatlan 1908-ban annak a Sztarill Ferencnek a tervei alapján épült, akinek nevét a Körös-parti város egyik szimbolikus ingatlana, a Komor Marcell és Jakab Dezső által megtervezett

Fekete Sas palota kivitelezőjeként is ismerjük, de ő kivitelezte a Vágó fivérek tervei alapján a Darvas-házat is, ami ma a szecessziós múzeumnak ad otthont.

Temesvár mai képét egyértelműen meghatározza Fenyves Károly építész munkássága, most pedig az ő két világháború között épült villájába költözhet be, akinek van erre 1,5 millió eurója. A négyszintes ingatlan beépített területe 800 négyzetméter, található benne 20 szoba, hat fürdőszoba, és az ingatlanhirdetés szerint kulcsrakész. A telek maga amúgy 448 négyzetméter, ezen pedig egy kis angolkert is helyet kap.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »