Pásztor: Számos jó dolog történt Vajdaságban

Pásztor: Számos jó dolog történt Vajdaságban

Számos jó dolog történt Vajdaságban az elmúlt 16 évben, amikor a tartományi kormányt a folytonosság jellemezte, de biztosan voltak olyan dolgok is, melyek bírálat tárgyát képezhetnék – mondta Pásztor István tartományi házelnök, a tartományi választások kiírását megelőző napon.

“A haladók éles bírálatát a vajdasági demokrata hatalom felé politikai retorikának tekintem”, nyilatkozta Pásztor a Danas napilapnak, mondván, a választások előtti időszak nem megfelelő a helyzet értékelésére.

„Az igazi mérce az lesz, hogy a SNS, miután hatalomra kerül a tartományban – amire jó esélye van – mit fog megőrizni abból, ami az elmúlt 16 évben itt kiépült. Úgy gondolom, hogy elég sok minden megőrzésre kerül értékeink közül, de biztosan számos dolgon változtatnak is majd”, mondta Pásztor, majd hozzátette, hisz Vučićnak, mert ezeket a dolgokat ”már nem lehet tovább a szőnyeg alá söpörni”.

“Ezek világosan megfogalmazott nemzetközi kötelességek, melyek ott vannak minden európai bizottsági jelentésben. Elég sokat dolgoztak ezen, többek között a köztársasági kormány által alakított munkacsoportban is”, mondta a tartományi házelnök.

A Vajdaság pénzeléséről szóló törvény elfogadásának elmaradása kapcsán felmerülő felelősségről Pásztor azt mondta, szinte minden politikai opció volt olyan helyzetben, hogy ezt a problémát megoldja, ezért a felelősség mindenkié, arról viszont, hogy ki milyen mértékben felelős, már lehetne vitát nyitni, fogalmazott Pásztor, majd hozzátette: „Véleményem szerint ez csupán határozott döntés kérdése, a tervezetet néhány hónap alatt össze lehet állítani.”

Pásztor István egyébként az előírásokkal összhangban holnap délben írja alá a tartományi választások kiírásáról szóló határozatot. A vajdasági voksolást a köztársasági és az önkormányzati válsztásokkal egy napon, vagyis április 24-én tartják.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »