Partner Postát létesítettek Füssön

Partner Postát létesítettek Füssön

A Komáromi járásbeli Füssön október 8-tól Partner Posta szolgálja ki a helyieket. Az újításnak köszönhetően így már a közel 800 lelket számláló községben is lesz lehetőség a postai szolgáltatások helybeni kihasználására.

A Komáromi járás nyugati csücskében eddig Füss a csicsói postával “osztozott”. Ez annyit jelent, hogy Füssön nem volt posta, a leveleket pedig a csicsói postások kézbesítették. Október nyolcadikától ez részben megváltozott. Hétfőn ugyanis hivatalosan is átadták a Partner Postát.

Az ünnepélyes átadón Farkas Károly polgármester Dagmar Šutkovával közösen nyitotta meg az új postát. Ahogy azt a faluvezetőtől megtudtuk, a partner postához a teljes technikai felszerelést a Szlovák Posta biztosította és biztosítja a jövőben is, míg a postai alkalmazottat és működéshez szükséges helyszínt a község adja.

Farkas Károly elmondása szerint egyrészt a lakosok komfortérzetének növelése volt a cél, másrészt pedig szerették volna növelni a közszolgáltatások színvonalát.

Hírdetés

mondta Farkas.

A polgármestert arról is megkérdeztük, hogy miben lesz érezhető a változás az eddigi gyakorlathoz képest.

A más községekben működő postákhoz hasonlóan itt is lehet majd számlákat fizetni, leveleket, csomagokat feladni, épp csak a Posta Bankban való számlanyitás szolgáltatása nem lesz elérhető.

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Komjáthy Lóránt


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »