Parragh László: A hazai vállalkozások saját telephelyükön is megszervezhetik a dolgozók beoltását

Parragh ­László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Magyar Nemzetnek elmondta, oltási kampányt indít az MKIK. Arra szeretnék ugyanis felhívni a vállalkozások figyelmét, hogy lehetőségük van helyben megszervezni munkavállalóik beoltását.

Az elnök kiemelte: mind a munkaadóknak, mind a munkavállalóknak elemi érdekük a gazdaság mielőbbi újraindítása, a munkavállalók egészségének védelme és a kereslet stabilizálódása. Erre jelenleg a minél szélesebb körű átoltottsággal van lehetőség. Parragh hozzátette, az összes hazai vállalkozásnak lehetősége van arra, hogy helyben, saját telephelyén szervezze meg munkavállalói beoltását.

Hírdetés

A vállalkozásoknak a helyi kormányhivatalhoz kell fordulniuk – ismertette az elnök –, amennyiben élnek a vállalati szintű oltás lehetőségével. A kormányhivatal pedig felveszi az illetékes szervekkel a kapcsolatot. A szükséges vakcinamennyiség szállításával, tárolásával kapcsolatos logisztikai feladatokat nem a cégeknek kell megszervezniük.

Parragh egyébként arról is beszélt a lapnak, miszerint a közeljövőben indokolttá válhat, hogy adott esetben a munkáltatók különbséget tegyenek az oltott és oltatlan munkavállalók között.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »