Párkányt a határon átnyúló kerékpárkölcsönzés is össze fogja kötni Esztergommal

Párkányt a határon átnyúló kerékpárkölcsönzés is össze fogja kötni Esztergommal

Párkány (Štúrovo) közös kerékpár-kölcsönzési rendszert alakít ki Esztergommal. Ez azt jelenti, hogy a párkányiak és a városba látogatók a jövőben a Párkányban kölcsönzött biciklivel áttekerhetnek Esztergomba, majd itt „leparkolhatják”. Hasonlóképpen tehetnek az esztergomiak is, akik Párkányban hagyhatják a kölcsönzött kerékpárt.

A projekt keretében 14 új bicikliállomást alakítanak ki, hatot Párkányban és nyolcat Esztergomban. 105 új, kölcsönözhető kerékpárt bocsátanak az érdeklődők rendelkezésére, ebből 45 elektromos meghajtású lesz. A GPS rendszernek köszönhetően a diszpécsereknek állandó áttekintésük lesz a biciklik aktuális helyzetéről.
 

Hírdetés

A „bike sharing” típusú kerékpárkölcsönzés Esztergomban már évek óta működik. „A közös megbeszéléseket követően megegyeztünk abban, hogy előnyös lenne ezt a rendszert kibővíteni, hogy mindkét város lakói akadálytalanul használhassák” – mondta hétfőn Eugen Szabó, Párkány polgármestere. A projekt mintegy 900 ezer euróba kerül, ebből 883 500 eurót uniós támogatásból fedeznek. A határon átnyúló kerékpárkölcsönzés várhatóan 2018 végéig elindul.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »