Párkányi Vadas fürdő: Sok még a kérdőjel a nyitás körül

Párkányi Vadas fürdő: Sok még a kérdőjel a nyitás körül

Hivatalosan még nem jelentették be a fürdők és aquaparkok nyitásának időpontját, ám nem hivatalosan június elseje van a köztudatban.

Németh Lívia a Vadas Thermal Resort marketingmenedzsere kifejtette, nagy baj, hogy most, május 14-én se tudják még a nyitás dátumát, se azt, hogy hány vendéget fogadhatnak majd. Ilyen bizonytalanságokkal teli alapon nagyon nehéz idényt nyitni.

Nem hivatalosan a Covid-szemafor szabályozása szerint a fürdők ezer főig fogadhatnak naponta vendégeket és nem lesz figyelembe véve az sem, hogy egy- vagy kilencmedencés fürdőkről beszélünk. Ezért a tavaly megalakult Szlovákiai Aquaparkok, Strandfürdők és Uszodák Szövetségének részéről – melyet a strandfürdők érdekképviseletére hoztak létre – újbóli egyeztetések szükségesek az állami szervekkel, hogy arány legyen a fürdőkomplexum területe és a fogadható vendégek száma között. A Vadasban csak a szállóvendégek száma meghaladja a háromezer főt”

– hangsúlyozta a menedzer.

Hírdetés

Kitért arra is, hogy eddig állami segítséggel sikerült megtartaniuk az összes alkalmazottat, egy évet kibírtak csonka szezonnal, még egyet nagy valószínűséggel nem bírnának el. Ha a nyitás tényleg csak ezer fővel történhet, akkor a bevétel a működési költségeket se fedezi. Befogadóképességük több mint 12 500 fő és olyan tágas a fürdőkomlexum területe, hogy maximális létszámmal is be tudnák tartani az összes járványügyi előírást.

Elmondta, a szállásfoglalások terén jól állnak, szerencsére a vendégek nem pártoltak el a pákányi fürdőtől. Egyelőre fogadják a foglalásokat és ha lejárt az időpont visszautalják a pénzt sztornóilleték nélkül a vásárló számlájára.

Jó lenne, ha nyithatnánk, legalább azokkal a feltételekkel, mint tavaly. Mihamarabb tudnunk kell a lehetséges nyitás időpontját, hiszen a higiéniának két hét kell a nyitás jóváhagyására”

– zárta a beszélgetést Németh Lívia.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »