Párizsban is menekülttábor lesz

Humanitárius központot hoz létre Franciaország Párizs északi területén – jelentette be Anne Hidalgo, a francia főváros polgármestere kedden egy sajtótájékoztatón. A táborban nem csupán ellátást biztosítanak a rászorulók részére, hanem olyan létesítményt akarnak létrehozni, amely az összes ENSZ-es és a specifikus menekültügyi szabályoknak is megfelel.

Anne Hidalgo, Párizsa polgármestere kedden bejelentette, hogy humanitárius központ építését tervezik Párizs északi részén – írta a Le Figaro.

A menekülttábor helyszínét még nem sikerült leszűkíteni, de az kiderült, hogy Párizsban lesz, és a szervezők eltökéltek, hogy ne kövessék el azokat a hibákat, melynek következtében sok migránsnak és menekültnek a kínok kínját kellett átélniük a calais-i vagy az idomeni táborban.

A polgármester szerint egy, maximum másfél hónapon belül kiderül, Párizs melyik északi negyedére esik a választás.

A tábort gyorsan telepíthető elemekből tervezik összerakni, melyek mégis komfortérzetet adnak az odaköltöző pár száz migránsnak.

Nem kell több Calais és Idomeni

Hidalgo a menekülttábort a kormánnyal együtt szeretné felépíteni, mert véleménye szerint már mindenki eleget látott olyan rossz irányítás alatt levő menekülttáborokból, melyben szégyenteljes állapotok uralkodtak.

Bevallása szerint az is szerepet játszott a döntés meghozatalában, hogy nem szeretné, hogy a bóklászó menekültek utcaaljakban vagy aluljárókban töltsék az éjszakát.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »