Parfümnek csomagolták a Novicsokot a brit áldozat szerint

Parfümnek csomagolták a Novicsokot a brit áldozat szerint

A novicsok idegméreg általi támadást elszenvedő brit férfi szerint parfümnek volt álcázva a méreg, mely megölte barátnőjét.

Az Amesbury brit városban élő Charlie Rowleyt és barátnőjét június 30-án találták eszméletlenül házukban. Rowley túlélte a mérgezést és múlt héten már a kórházból is kiengedték, azonban barátnője, Dawn Sturgess július 8-án életét vesztette.

Az ITV News-nak adott keddi interjúban Rowley arról számolt be, hogy már nem tudja felidézni, pontosan hol találta az ismert márkájú parfümös üveget, amely be volt csomagolva egy dobozba és műanyag zacskóba. Ő maga csak megszagolta a parfümnek hitt folyadékot, barátnője azonban a csuklójára is fújatott belőle.

“Emlékszem, hogy a csuklójára fújatta” – mondta Rowley első nyilvános interjúja során. Egy kis mennyiség a férfi kezére is került, de saját bevallása szerint később vízzel lemosta.

Hírdetés

Rowley szerint barátnője már 15 perccel később fejfájásra panaszkodott, majd bement a fürdőszobába, ahol röviddel ezután már rendkívül rossz állapotban talált rá a nőre.

A férfi szerint az üvegben “olajos anyag” volt, és nem “illatozott úgy, mint egy parfüm”.

teraz.sk

Nyitókép: rt.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »