Paraszjuk elmondta véleményét az Oroszországban dolgozó ukránokról

Volodimir Paraszjuk parlamenti képviselő azt ajánlotta az Oroszországban dolgozó ukrán állampolgároknak, hogy szedjék össze holmiijaikat és többé ne térjenek vissza Ukrajnába.

„Ez nem helyes. Nem számít, hogy mennyi pénzt lehet ott keresni, mennyi pénzt hoznának Ukrajnába, én ezt egy egyszerű ok miatt sose fogom elfogadni: már több tucat ember vesztette életét az ellenség ellen vívott harcban”- mondta el Paraszjuk a 112 Ukrajina tv-csatorna műsorában.

A parlamenti képviselő véleménye szerint az ilyen munkavállalók nem kell visszatérniük Ukrajnába – tudatja a RIA Novosztyi.

Ugyanakkor a Petro Porosenko Blokk frakciójának képviselőit, akik nem támogatják a vízumrendszer bevezetését Oroszországgal szemben Volodimir Paraszjuk „Putyin ügynökeinek tartja, akik destabilizálják a helyzetet” Ukrajnában.

Ukrajna belügyminisztériuma támogatta a vízumrendszer bevezetését az Orosz Föderációval szemben. Másfelől, Pavlo Klimkin külügyminiszter elmondta, hogy a vízumrendszer bevezetését Oroszországgal szemben egy nagyon komoly szakmai és politikai tárgyalásnak kell megelőznie.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, Oroszország, ukrán-orosz viszony, külföld, munkavállalásForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »