Paralimpia, Rió – Cselgáncs – Kolozsvári magyar edző tanítványa nyert bronzot

Paralimpia, Rió – Cselgáncs – Kolozsvári magyar edző tanítványa nyert bronzot

Alex Bologa nemlátó cselgáncsos csütörtöki teljesítménye eredményeként megszületett az első romániai érem a Riói paralimpián – számol be Kádár Zoltán a marosvasarhelyiradio.ro-n.

A kolozsvári CSM versenyzője szenzációsan kezdte a bemutatkozását. Alex Bologa a látássérült cselgáncsozók 60 kilogrammos súlycsoportjában az első körben a dél-koreai Lee Minjaét győzte le, aki ellen kiharcolta a paralimpiai szereplést a birminghami Világkupán.

A második körben az aktuális világbajnok Noura Mouloud sem tudta megakadályozni a kolozsvári sportoló remeklését, igaz ezen a mérkőzésen sem történt akció, intésekkel a sokkal aktívabb Bologa jutott az elődöntőbe. Ott aztán a Bologánál 18 évvel idősebb és tapasztaltabb, 39 esztendős japán Hirose Makoto egy ipponnal búcsúztatta a román versenyzőt, aki így a bronzért küzdhetett. Ez Makoto negyedik paralimpiája, míg Bologa most mutatkozott be a játékokon.

A vigaszágról egy uruguayi dzsudóka, Henry Borges jutott a bronzdöntőbe, akit Alex 20 másodperc alatt, ipponnal győzött le.

marosvasarhelyiradio.ro


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »