Paraguay-i film nyerte a TIFF fődíját, a Ne érints meg csak dicséretet kapott

Paraguay-i film nyerte a TIFF fődíját, a Ne érints meg csak dicséretet kapott

Az örökösök (The Heiresses) című paraguay-i filmnek ítélték oda a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) fődíját a szombat esti zárógálán. A várakozásokkal ellentétben a Ne érints meg román film csak dicséretet kapott.
Marcelo Martinessi egy idős leszbikus pár életét bemutató alkotása, Az örökösök (The Heiresses) úgy nyerte el a 15 ezer euróval járó Transilvania Trófeát, hogy idén szerepelt első alkalommal paraguay-i film az immár 17. kiadásánál járó szemlén. A dél-amerikai alkotásnak egyébként nem ez az első díja, a berlini filmfesztiválról a második legfontosabb díjat, az Ezüstmedvét vitte haza.

Hírdetés

A legjobb rendezésért járó ötezer eurós díjat a Téli fivérek (Vinterbrødre) dán dráma rendezője, Hlynur Palmason vehette át.

Míg a zsűri különdíján idén két film, az iráni The Home és a német-orosz Scythe Hitting Stone osztozott. Legjobb főszereplőnek is egyszerre három színészt ítélt a zsűri, a Carlos Marques Marcet rendezte Anchor And Hope (Horog és remény) szereplői, Natalia Tena, Oona Chaplin és David Verdaguer vehette át.

A közönség tetszését a Vétkes (The Guilty) című film nyerte el, Gustav Moller thrillere novembertől a romániai mozikban is megtekinthető lesz.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »