Parádés magyar menetelés Bakuban- a győzelem képei a Körkép.sk helyszíni riportjában

Parádés magyar menetelés Bakuban- a győzelem képei a Körkép.sk helyszíni riportjában

Fontos győzelmet aratott és nagy lépést tett az Eb-részvételhez vezető úton a magyar labdarúgó válogatott Bakuban. Az azerieket meggyőző, magabiztos, harcos jó játékkal, remek szurkolás mellett 3:1-re győzték le. A csapatot mintegy félezer magyar szurkoló kísérte el a Bakcell Arénába, köztük a Körkép.sk is. Képriportunk a mérkőzés napjáról.

Délután három óra körül megérkeztek a charterral az utolsó szurkolók is 

A magyar szurkolók népszerűek voltak a helyiek körében. Rendőrök, lakodalmas menet, menyasszony és vőlegény is velük fotózkodott…

A kikötőben, a Kaszpi-tenger partján

Gyülekező a találkozópontnál, az Iceriseher nevű metrómegállónál az óvárosban, ahonnan 17:30-kor indult a vonulás. Több százan indultunk el együtt a stadionhoz.

A mintegy egy kilométeres vonulás végén buszok várták a szurkolókat – 12-14 autóbusz – amelyek rendőri felvezetéssel vittek bennünket a stadionhoz.

Nagyon jól szervezett volt minden. Mintegy félórás buszozással értünk oda a stadionhoz, ahol beváltottuk az MLSZ-nél vásárolt voucherokat belépőjegyekre.

Hírdetés

Fokozatosan megtöltötte a vendégszektort a mintegy 500-fős magyar tábor. Az ország és a Kárpát-medence minden részéről érkeztünk, többen Felvidékről és Erdélyből is.

Meccs és szurkolás

Útban a stadionból a hazaiak is gratuláltak a magyar szurkolóknak a teljesítményhez és a győzelemhez. Mi pedig azt kértük tőlük, hogy kedden verjék meg a szlovákokat.

A charterral érkező szurkolókat a mérkőzés után buszokkal kivitték a repülőtérre, a tábor mintegy felét pedig vissza a városba, ahol folytatódhatott az ünneplés.

Baku csodálatos, még éjfél után is tele volt a belváros korzózó, sétáló, vacsorázó helyiekkel és magyar szurkolókkal.

Összegzésként: Baku egy kellemes, élhető, 2 milliós város, életszínvonalban minimum a hazai, ha nem magasabb színvonalon élnek. Az azeriek a magyarokat a közös múltnak is köszönhetően megkülönböztetett barátsággal és kitüntető segítőkészséggel fogadják.

Körkép.sk/kzs


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »