Papi zarándoklatra készül Pannonhalma

Papi zarándoklatra készül Pannonhalma

A szent püspök születésének ezerhétszázadik évfordulóján Szent Márton monostora, Pannonhalma egész éven át tartó rendezvénysorozattal emlékezik Pannónia nagy szentjére. Az emlékév egyik kiemelt eseménye a Szent Mór ünnepén, október 25-én tartott plébánostalálkozó és -zarándoklat.

Várszegi Asztrik főapát a bencés szerzetesközösség nevében október 25-én Pannonhalmára várja a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban, valamint a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban végzett papokat és szerzeteseket, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium diákjainak plébánosait, valamint a paptestvéreket az ország egész területéről, akik Szent Márton ereklyéjénél szeretnének imádkozni az evangelizációért. A találkozó keretében Márton, a nagy lelkipásztor, igehirdető szerzetespüspök közbenjárását kérik ereklyéjénél a lelkipásztorkodásban résztvevő testvérekért, valamint beszélgetéseket folytatnak az evangelizáció kihívásairól és lehetőségeiről.

A papi találkozó és zarándoklat vendége és előadója Urban Federer OSB, a svájci Einsiedeln bencés monostorának apátja, a Svájci Püspöki Konferencia elnökségi tagja, aki Közösség és evangelizáció címmel tart nyitóelőadást. Az egész napos program során a műhelybeszélgetéseken túl a résztvevők napközi imaórán, vesperáson és közös ebéden is részt vesznek a szerzetesközösséggel.

A találkozóra regisztrálni a www.szentmartonev.hu/papi-zarandoklat oldalon, e-mailben (hivatal@osb.hu) vagy telefonon (96/570-115) lehet október 20-ig.

Forrás és fotó: Pannonhalmi Főapátság

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »