Pápán nem hígítják a moslékot Momentummal, LMP-vel: a Jobbik az MSZP-vel és a DK-val szövetségre lépve mutatja igazi arcát

Pápán nem hígítják a moslékot Momentummal, LMP-vel: a Jobbik az MSZP-vel és a DK-val szövetségre lépve mutatja igazi arcát

Együttműködési megállapodást írt alá három ellenzéki párt az őszi önkormányzati választásra készülve – írta meg az InfóPápa.

Elsőként Kovács Arnold, az együttműködés kampányfőnöke köszöntötte a sajtó képviselőit:

– Pápán a 2019-es önkormányzati választáson az ellenzék pártjai, megértve és elfogadva a választók akaratát, együttműködnek. Az MSZP-Párbeszéd, a Jobbik és a DK közös polgármesterjelöltet és közös egyéni képviselőjelölteket állít, bízva abban, hogy az együttműködés többletszavazatokban is megnyilvánul – jelentette be a kampányfőnök.

Hírdetés

Kovács József, az MSZP helyi elnöke azt mondta, a Fidesz által létrehozott választási rendszerben nincs más lehetőség, mint hogy a kormánypárti jelölttel szemben egy ellenzéki jelölt induljon. Az elnök bízik abban, hogy a változást óhajtó pápaiak reménykeltőnek és örömtelinek fogják tartani ezt a mai bejelentést.

Dombó László, a Demokratikus Koalíció helyi szervezetének elnöke az együttműködés részleteiből azt emelte ki, hogy a megállapodás értelmében minden politikai lépésről egyeztetniük kell az együttműködés részvevőinek, továbbá, hogy a pártok rögzítik, a kampány során tartózkodnak egymás negatív színben való feltüntetésétől.

Süle Zsolt, a Jobbik helyi szervezetének elnöke szerint az együttműködés megjeleníti a választók akaratát.

– Sokkal könnyebben találjuk meg helyben a közös célokat, amelyekért hajlandók vagyunk tenni – fogalmazott a képviselő.

Kovács Arnold a megállapodás részleteit ismertette. Mint mondta, a pártok megegyeznek a közös politikai program, a kampánystáb és a kampányfinanszírozás részleteiben. A három párt három-három képviselő-jelöltet állít, a tizedik jelöltet pedig közösen nevezik meg. A jelöltek kiválasztásakor törekednek arra, hogy párton kívülieket is bevonjanak a jelölésbe. A pártok közös listát, közös programot és közös kampánystábot hoznak létre. A polgármesterjelölt személyét a későbbiekben nevezik meg.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »