Pápai részvéttávirat a jordániai áradások okozta tragédia kapcsán

Pápai részvéttávirat a jordániai áradások okozta tragédia kapcsán

Október 27-én reggel Ferenc pápa részvéttáviratot küldött Jordániába az ottani heves esőzések okozta áradások és az annak következtében történt buszbaleset miatt. A tragédiának több halálos áldozata van.

A Szentatya szívből fakadó szolidaritásáról biztosítja mindazokat, akik szeretteiket gyászolják, főként azokért a fiatalokért, akik életüket vesztették. Gyógyulást kíván a sérülteknek, vigaszt a gyászolóknak, bátorítást a mentési munkálatokban résztvevőknek. A Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával küldött táviratban Ferenc pápa a közelség és béke isteni áldását küldi mindenkinek.

Időközben húszra emelkedett Jordániában, a Holt-tenger közelében bekövetkezett áradás halálos áldozatainak száma – adta hírül október 26-án, pénteken a jordániai katasztrófavédelmi hatóság. Sajnálatos módon a rendkívül mostoha időjárás okozta halálos áldozatok között gyerekek is vannak. A riasztások ellenére egy iskolás busz osztálykirándulásra indult, az áradás elsodorta őket, és 13 gyermek életét vesztette. A jordániai uralkodó háromnapos nemzeti gyászt rendelt el a tragédia miatt.

Hírdetés

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »