Pánik tört ki a focimeccs előtt, többen meghaltak

Pánik tört ki a focimeccs előtt, többen meghaltak

Nyolcan elhunytak és 38-an megsérültek hétfőn Yaoundében, ahol a labdarúgó Afrika Kupán a házigazda Kamerun és Comore-szigetek válogatottja találkozott a nyolcaddöntőben.

A tragédia a mérkőzés előtt mintegy 45 perccel történt, amikor egyelőre tisztázatlan okból a meccsnek otthont adó Stade d’Olembé egyik bejáratánál a tömeg a korlátokat benyomva, rendezetlenül próbált bejutni a stadionba. Szemtanúk szerint a biztonságiak lezárták a kaput és pánik tört ki.

A helyszínen készült fotókon az látszik, hogy többen – köztük gyerekek – a földön fekszenek, mások pedig próbálnak segítséget nyújtani nekik. A hírek szerint 50 ezren akartak bejutni a 60 ezer fő befogadására alkalmas arénába, azonban a koronavírus-járvány miatt ezúttal csak 48 ezer férőhelyet biztosítottak.

Hírdetés

Az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) annyit közölt, hogy egyelőre információkat gyűjt a történtekről, és szoros kapcsolatban van a kameruni kormánnyal, valamint a helyi szervezőkkel. A CAF főtitkára, Veron Mosengo-Omba meglátogatja a sérülteket a kórházban.

Az összecsapást a tragédia ellenére megrendezték, Kamerun 2-1-re legyőzte a vészkapussal felálló Comore-szigeteket.

Kamerun 1972 óta először, összességében másodszor házigazdája a kontinensviadalnak. Már 2019-ben is kijelölt helyszín volt, de végül visszavonták tőle a rendezés jogát, mert aggályok merültek fel a stadionok alkalmasságával kapcsolatban. Annak a tornának végül Egyiptom adott otthont.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »