Pandy Péter: „Fontos, hogy ne feszültségeket vigyünk a pártba”

Pandy Péter: „Fontos, hogy ne feszültségeket vigyünk a pártba”

Pandy Péter: „Fontos, hogy ne feszültségeket vigyünk a pártba” Vataščin Péter2024. 09. 29., v – 09:31 Fél |

A Magyar Szövetség régi-új OT-elnökének ugyan volt egy kis keserű szájíze, amiért 77-61 arányban alulmaradt Gubík Lászlóval szemben a pártelnöki posztért folytatott versenyben, ám összességében pozitívan értékeli a Magyar Szövetség élén lezajlott tisztújítást. Elfogadja és örül neki, hogy sem Forró Krisztián, sem Berényi József nem tagjai a párt elnökségének.

„Mivel én is indultam az elnöki pozícióért, volt abban egy picit keserűbb szájíz, hogy nem sikerült elérni. Viszont kiindulva az eddigi tapasztalatokból, s abból, hogy a cél nem az elnöki poszt volt, hanem a felvidéki magyarság érdekképviselete, úgy gondoltuk, hogy ennek az összefogásnak létre kell jönnie“ 

– összegezte a benyomásait a párt Országos Tanácsának régi-új elnöke a sajtónak.

Hírdetés

Pandy az OT-elnöki posztot Gubík felkérésére pályázta meg. Ezt egyrészt azért tette, hogy „ne bomoljon meg az egység“, mivel szerinte „a mai világban fontos, hogy ne feszültségeket vigyenek a pártba“. Egyúttal bízik abban, hogy az együttműködés jellege Gubíkkal elérheti azt a „korrekt formát, ami eddig is hiányzott a pártból“. 

Az OT-elnöki pozíciójáról korábban azt mondták a kritikus hangok, hogy azt egy megállapodás részeként nyerte el. „Most viszont egy szavazás döntött erről, amely tényleg az érdemeimről vagy arról a vízióról szólt, amit elfogadott a konferencia“ – hangsúlyozta.

Kérdésünkre válaszolva elmondta, az OT-elnöki feladatokat nagyban befolyásolja és behatárolja, hogy milyen csapatban dolgozik az ember – ettől függ szerinte az érdemi munka. Forró Krisztián tevékenységére burkoltan utalva elmondta, az eddigi „one man show“ nem működőképes, s ezen változtatni kell. Újságírói kérdésre válaszolva később szűkszavúan elmondta, elfogadja és örül neki, hogy sem Forró Krisztián, sem Berényi József nem tagjai a párt elnökségének.

Az új elnökkel szerinte 90%-ban egyeznek az elképzeléseik. Így például egyetértenek a szakpolitikák megerősítésében, ill. az elnökség összetételének jellegében. Míg Gubík inkább a konzervatívabb szavazókat, addig ő a hidas múltja miatt a vegyesházasságban élőket tudja megszólítani, vagyis Pandy szerint ki szeretnék egészíteni egymást. Emellett és többek között hatékonyabb kommunikációt, véleményformálást, szükség esetén kritikus hozzáállást is vár a következő időszakbn végzett munkától. 

Végül azt is fontosnak látja, hogy ne csak egy-egy kampány alatt szólítsák meg az embereket, hanem a konkrét helyszíneken kell megkérdezni őket arról, hogy mire volna szükségük. Javasolta, hogy hozzanak létre egy felvidéki magyar tanácsot különféle szervezetek részvételével, ami összekötné a pártot a választókkal. Ezt az elképzelését rokoníthatónak látja a Gubík László új elnök által felvetett önkormányzati társulás ötletével.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »