Páncélozott harcjárműveket vetnének be a határon?

A honvédelmi tárca szakértői javasolták új páncélozott terepjárók és harcjárművek beszerzését, többek között azért, mert a határvédelem során a katonák egyre többször találkoznak felfegyverzett embercsempészekkel – tudta meg a Magyar Idők.

A lap információi szerint a Honvédelmi Minisztérium a megnövekedett határőrizeti feladatokkal és a missziós tevékenységgel összefüggő célokra költi majd el a 2017-es költségvetésben a honvédség számára biztosított 51 milliárd forint többletforrás egy részét. Úgy tudják, az illetmények emelése mellett új egyéni felszerelések, köztük gyakorló­ruhák, sisakok és golyóálló mellények vásárlását is tervezik.

Többek között a szolnoki bázisú gyors reagálású különleges alakulat feladatainak ellátásához, légi támogatásához fog hozzájárulni a honvédség meglevő helikoptereinek felújítása is. Várhatóan a magyar katonák külföldi missziókban való részvételére is több forrást biztosít majd a védelmi minisztérium a megnövekedett biztonsági kockázatok miatt – teszik hozzá.

Az eszközfejlesztés kiemelt támogatottja lesz a Magyar Honvédség két frissen létrehozott alakulataként, az MH Katonai Rendészeti Központ, valamint az MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred – írja a Magyar Idők.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »