Páncélozott csapatszállítókat vesz a védelmi minisztérium

FebruĂĄr vĂŠgĂŠig leszĂĄllĂ­tanak 36 darab Piranha 5 ĂśsszkerĂŠkmeghajtĂĄsĂş pĂĄncĂŠlozott csapatszĂĄllĂ­tĂłt – jelentette be szerdĂĄn a Bukaresti Mechanikai MĹąvek gyĂĄrtĂłegysĂŠgĂŠnek avatĂłjĂĄn Nicolae Ciucă vĂŠdelmi miniszter.

A tárcavezető szerint a minisztérium kezdeményezte, hogy a szerződésben rögzítettekhez képest egyéves csúszásért 8,56 millió euró késedelmi bírságot fizessen a General Dynamics vállalat.

Hírdetés

Elmondta: a hadsereg felkĂŠszĂ­tĂŠsĂŠbe beletartozik az is, hogy modern eszkĂśzĂśkkel lĂĄtjĂĄk el.

A gyártósor avatóján részt vett Ludovic Orban kormányfő és Virgil-Daniel Popescu, a gazdasági, energiaügyi, turisztikai és üzleti környezetért felelős miniszter is.

“Az ĂĄltalam vezetett kormĂĄny cĂŠljai kĂśzĂŠ tartozik a nemzetvĂŠdelmi ipar fejlesztĂŠse, a romĂĄn tőkĂŠvel rendelkező vĂĄllalatok termelĂŠsĂŠnek ĂśsztĂśnzĂŠse, a nemzetvĂŠdelmi igĂŠnyektől ĂŠs nĂŠhĂĄny NATO-szinten ĂĄtjĂĄrhatĂł berendezĂŠs belső gyĂĄrtĂĄsi kapacitĂĄsĂĄtĂłl fĂźggően. Ugyanakkor jĂł egyĂźttmĹąkĂśdĂŠsre tĂśrekszĂźnk a nemzetvĂŠdelmi ipar ĂŠs a vĂŠdelmi minisztĂŠrium kĂśzĂśtt azĂŠrt, hogy orszĂĄgunk hatĂŠkonyabban vegyen rĂŠszt az eurĂłpai vĂŠdelmi programokban, de azĂŠrt is, hogy hasznos ĂŠs szĂźksĂŠges pĂĄrbeszĂŠdet biztosĂ­tsunk a katonai technikĂĄt előállĂ­tĂłk ĂŠs az azt felhasznĂĄlĂłk kĂśzĂśtt” – fejtette ki Orban.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »