Pályafutásának 10. évfordulóját ünnepli Radics Gigi Felvidéken – jön a szederFESZT újabb évada

Pályafutásának 10. évfordulóját ünnepli Radics Gigi Felvidéken –  jön a szederFESZT újabb évada

Radics Gigi, Magyarország egyik legkiemelkedőbb női hangja, 2022-ben ünnepli pályafutásának tizedik évfordulóját. Épp ennyi év telt el, hogy az endrefalvai származású, akkor 15 éves énekesnő megnyerte a Megasztár című tehetségkutató műsort és ezzel megismerte egy nemzet.

Az elmúlt évtizedben kiadott arany- és platinalemezei, slágerlistás dalai mellett több kiemelkedő tévés produkcióban (A Dal, X Faktor) szerepelt előadóként és zsűritagként. Fellépett az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Új-Zélandon, de szerte Európában is. Énekelt a New York-i Carnegie Hallban, a Bécsi Állami Operaházban, az olasz Auditorium di Milano hangversenytermében is kitűnő zenészek társaságában. Őt kérték fel, hogy a FINA vizes világbajnokság megnyitóján is énekeljen.

Hangjára és tehetségére Michael Jackson producere, Quincy Jones is felfigyelt, majd a világhírű Montreux-i Jazz Festivalra meghívta énekelni olyan neves előadók társaságában, mint Bobby McFerrin vagy Chick Corea. A világhírű producer a világ öt legjobb hangja közé sorolta Gigit. Hétvégén, június 25-én, szombaton erről a Csábon hatodik alkalommal megrendezésre kerülő szederFESZT zenei-kulturális fesztivál közönsége is megbizonyosodhat, ahol Radics Gigi pályafutásának 10. évfordulóját ünnepli egy jubileumi koncerttel.

Hírdetés

A község első írásos említésének 750. évfordulója tiszteletére is rendezett esemény keretében, a helyi szabadtéri színpadon megszólalnak majd az Edda és az Elán legnagyobb slágerei is, a hangulatot a Húros Banda és táncosaik alapozzák meg, a napot pedig a Pedrofon élőzenés bulija zárja. Fellépnek a helyi tehetségek, s lesz szederOLIMPIA is a legkisebbeknek.

A fesztivál vasárnap ünnepi szentmisével zárul, melyet Miskei László kanadai plébános mutat be, majd megkoszorúzzák Szeder Fábián író, szerzetes, az első palóckutató szobrát is.

A koncertekre a belépés ezúttal is ingyenes. A részletes program a fesztivál közösségi oldalán található meg.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »