Pálmarsson hat gólja nagyon kellett Izlandnak

Pálmarsson hat gólja nagyon kellett Izlandnak

Aron Pálmarsson hat gólja nélkül bajba kerültek volna az izlandi férfi kézilabdások a portugálok elleni vb-selejtezőben, de így sincsenek biztonságban a csütörtöki visszavágó előtt. Az első, izlandi mérkőzésen két és fél ezer hazai szurkoló remek hangulatot teremtett, de nagy gólfesztivált nem látott.

A támadók alig tudtak mit kezdeni a védelmekkel az Izland–Portugálián, és az sem segített sokat, amikor büntetőt harcoltak ki, ugyanis kilenc hétméteresből hetet sikerült kihagyniuk! A gólszegény meccsen az esélyesebb, de tartalékos hazaiak valahogy öt góllal mégis elhúztak, a különbséget azonban a kézilabda örök fejlődő országa, a valamennyire mindig veszélyes Portugália egy gólra csökkentette. Végül a 26-23-as sikernek is örülhetett Izland.

A dán–osztrák párosításban a szerdai bécsi visszavágó előtt a skandinávok 35-27-es előnyt szereztek, ez már nagyobbnak tűnik a (nyugati szomszédunk által) ledolgozhatónál. Azért Dániának is meg kell és kellett küzdeni a vb-ért, hiszen a hajrá előtt csak két góllal vezetett. Az északi kézilabdanemzetek közül igazán gondban a norvégok lehetnek. Ők kapták a legnehezebb ellenfelet az olimpiai részvevő Szlovéniával, és az első meccset hat góllal elbukták. A svédek csak egy ideig szenvedtek a bosnyákokkal, és alighanem ott lesznek januárban a franciaországi vb-n.

A viszonylag erős délszláv csapatok közül többen elbúcsúzhatnak a selejtezőben, legalábbis nem állnak jól az első meccs alapján a macedónok, a montenegróiak és a szerbek sem. Utóbbinak azért örülünk, mert válogatottunk győzte le idegenben őket, igaz, csak egy góllal. A visszavágót – ami még nincs lefutva – szerdán este tartják Veszprémben.

A férfi vb-selejtezők első meccsein:

Izland–Portugália 26–23 (13–10)

Dánia–Ausztria 35–27 (15–12)

Szlovénia–Norvégia 24–18 (10–8)

Svédország–Bosznia-Hercegovina 27–19 (12–9)

Oroszország–Montenegró 29–22 (13–9)

Fehéroroszország–Lettország 26–24 (13–13)

Csehország–Macedónia 28–22 (14–10)

Lengyelország–Hollandia 27–21 (11–9)

Szerbia–Magyarország 25–26 (8–13)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »