Palkovics: erősödik a magyar-francia innovációs együttműködés

Palkovics: erősödik a magyar-francia innovációs együttműködés

ErősĂśdik a magyar-francia innovĂĄciĂłs egyĂźttmĹąkĂśdĂŠs, a francia miniszterrel azonosan vĂŠlekednek a terĂźletet ĂŠrintő kĂŠrdĂŠsekről, ĂŠs kĂśzĂśs Ăźgyekről – mondta kedden az MTI-nek telefonon Palkovics LĂĄszlĂł innovĂĄciĂłs ĂŠs technolĂłgiai miniszter PĂĄrizsbĂłl.

Képtalálat a következÅ‘re: „palkovics mobil”

Hírdetés

mandiner.hu

Beszámolt arról, hogy hét tárgyalást folytat a francia innováció és kutatásfejlesztés vezetőivel, közöttük Frédérique Vidal felsőoktatási, kutatási és fejlesztési miniszterrel.
   
Tárgyaltak az együttműködésről Pasteur-intézettel, amely már megbeszéléseket kezdett a Semmelweis Egyetemmel közös projektek pályázati támogatásának elnyerése érdekében. Tárgyaltak arról is, hogyan vehetne intenzívebben részt a francia fél a szegedi lézerkutató központ munkálataiban.
   
A kutatóintézet-hálózattal megbeszélést folytatnak atomhulladék lézeres lebontásának kifejlesztéséről magyar és francia tudósok részvételével.
   
A miniszter rendkĂ­vĂźl eredmĂŠnyesnek ĂŠs pozitĂ­vnak nevezte a tĂĄrgyalĂĄsokat, francia partnerĂŠvel azonosan lĂĄtjĂĄk az innovĂĄciĂł jelentősĂŠgĂŠt, azonosan vĂŠlekednek az eurĂłpai Ăźgyekről. ErősĂśdik az egyĂźttmĹąkĂśdĂŠs azzal, hogy lĂŠtrejĂśnnek az eurĂłpai egyetemi szĂśvetsĂŠgek, amelynek magyar tagja az EĂśtvĂśs LorĂĄnd TudomĂĄnyegyetem is – mutatott rĂĄ a miniszter.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »