Palánki Ferenc püspök áldotta meg az ötvenéves debreceni mentőállomás dolgozóit és épületét

Palánki Ferenc püspök áldotta meg az ötvenéves debreceni mentőállomás dolgozóit és épületét

A Debreceni Mentőállomás megnyitásának 50. évfordulója alkalmából november 25-én nagyszabású ünnepséget rendeztek a mentőállomás területén, ahol Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök megáldotta a mentőállomás dolgozóit, az új nyílászáróval ellátott épületet, valamint az évfordulót megörökítő emléktáblát.

A megáldás szertartása előtt a megyéspüspök a debreceni történelmi egyházak nevében is kifejezte háláját és jókívánságát az évforduló alkalmából a mentőállomás dolgozóinak.

Felidézte: az idei ökumenikus imahét során a Debrecenben gyűjtött perselyadományokat a Debreceni Mentőállomásnak ajánlották fel, az összeget kiegészítve  pedig mintegy 1,9 millió forintból egy Vscan Air UH prehospitális diagnosztikus eszközt szereztek be a mentőállomás számára.

A főpásztor kifejtette, ezzel az adománnyal is szerették volna kifejezni, hogy az egyházak is rendkívül fontosnak tartják az itt dolgozók szolgálatát. Ezt követően Isten áldását kérte a Debreceni Mentőállomás dolgozóira és szeretteikre.

Hírdetés

Az alföldi városban a mentőállomás a 75 éves Országos Mentőszolgálat megalakulása után 25 évvel jött létre, de a debreceni mentőszolgálat valójában majd’ 120 éves múltra tekint vissza. Az ország 250 mentőállomása közül az egyik legnagyobb Debrecenben található.

Az itt dolgozó és szolgáló kétszázhúsz munkatárs idén már 30 ezer esetet látott el. A mentőállomás ellátási területén – Debrecenben és vonzáskörzetében – mintegy 350 ezer ember él.

Az ünnepi rendezvényen a megáldási szertartást és a köszöntőbeszédek elhangzását követően mentési bemutatót, valamint NYSA mentőautó-bemutatót is tartottak, valamint átadták az 50. évfordulóra készült „street falat” is. Az esemény zárásaként végül a szakemberek A sürgősségi ellátás aktualitásai a stroke, valamint kardiológiai vonatkozásban címmel hallgathattak meg egy szakmai előadást.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »