Palackposta a Felvidékről – rendhagyó online Civil Akadémia

Palackposta a Felvidékről – rendhagyó online Civil Akadémia

Április 19-én, hétfőn rendhagyó online Civil Akadémiára kerül sor, melynek vendégei Duray Miklós, a Szövetség a Közös Célokért tiszteletbeli elnöke és Gubík László, a Szövetség a Közös Célokért és a Via Nova elnöke, az Esterházy Akadémia alapító igazgatója. A rendezvény a Civil Összefogás Fórum, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Szellemi Honvédők közössége rendezésében valósul meg. Ezzel a rendezvénnyel a CÖF-CÖKA megnyitja a Polgárok Háza online terét a szellemi honvédők előtt a 2020-21-es évadban.

„A szerves magyar kulturális gondolkodás sok olyan személyiségre irányította a figyelmünket az elmúlt több száz esztendőben, hogy bármerre is tekintsünk a széles Kárpát-medencében, mindenhol találunk nem egy, s nem két követendő életmintát. Most fordítsuk tekintetünket a Felvidékre!

Ezek egyike Gubík László felvidéki magyar közéleti személyiség, az Esterházy Akadémia igazgatója. A példaadás szükséges és reménnyel tölt el bennünket. Amint Duray Miklós 1980-ban megjelent Kutyaszorító című könyvének újraolvasása is üzeni, hogy „hivatásunk magyar, küldetésünk európai”. Ugyanakkor napra szóló kihívása is van a jelenleg nem hagyományosan történő szlovákiai népszámlálásnak. Ez zajlik most a Felvidéken és egyéb, legalább ennyire fontos nemzetbevágó események” – olvasható a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményben.

Hírdetés

A műsor házigazdája Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke, az beszélgetés műsorvezetője Szabó Anett médiaszakember.

Az online beszélgetést április 19-én, hétfőn 17.30 órai kezdettel a Polgárok Háza Youtube-csatornáján élőben közvetítik.

A rendezvényre várják előzetesen a kérdéseket április 16-ig a [email protected] e-mail címre.

(CÖF-CÖKA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »