PAKS 2 irányításában negyven éves vagy annál fiatalabb szakembereket volna …

PAKS 2 irányításában negyven éves vagy annál fiatalabb szakembereket volna célszerű helyzetbe hozni. Javasolták 2014-ben a reális zöldek

Lázár János úr

miniszter

Tisztelt Miniszter úr

A reális zöldek képviseletében üdvözlöm, hogy PAKS 2 felügyeletét a MINISZTERELNÖKSÉG látja el.

Álláspontom szerint PAKS 2 irányításában negyven éves vagy annál fiatalabb szakembereket volna célszerű helyzetbe hozni.

Javaslom, hogy Miniszter úr szorgalmazza/intézkedjen arról, hogy 10-20 fiatal mérnök Leningrádban való- legalább egy éves időtartamú -, továbbképzésére sor kerüljön.

Hírdetés

Budapest, 2014. október 17.

Juhos László, reaktor szakmérnök

A köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján MVM Paks II. elnök-vezérigazgatójának Dr. Bán Tamásnak személyi bére 4 000 000 Ft/hó.

Paks II. az MVM felügyelete alá tartozik. Juhos László a reális zöldek elnöke mondta nyilvánosság előtt Csiba Péternek az MVM Zrt. elnök vezérigazgatójának: „Elnök úr nem az a baj, hogy nem értetek a reaktortechnikához, hanem az, hogy az energetikához sem.” Paks II. berkeiben dühöng a jogászi okoskodás.

Paks II. MVM Csoportból 2014-ben válik ki. Az oroszokkal való együttműködést továbbra is a jogászkodás jelenti. Aszódi Attila karrierje egekbe szökik, már ami az üresjárati kommunikációját illeti.

2017-ben Paks II. Atomerőmű Zrt. (röviden: Paks II. Zrt.) néven folytatja munkáját az atomerőmű kapacitás fenntartásáért felelős társaság, és megújult a cég arculata is. Jogászkodást felváltja a műszakiak okoskodása.

Szabó Benjamin kormánybiztos idején Paks beruházásának a kiviteli tervei elkészítésében a szovjet és a magyar tervezők egy rajz asztal mellett ültek.

Lenkei István vezérigazgató személyi jövedelme a járulékkal együtt 5.500 000 Ft./hó.

A 3 000 000 Ft./hó fizetések csak úgy röpködnek a levegőben

2003-ban Lenkei István Paks műszaki igazgatója, súlyos felelősség terheli a 2-es blokknál 2003-ben a kiégett üzemanyag rudak mosásához felhasznált tartály ügyében.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »