Pakisztániak és afgánok akadtak fel a kerítésen

Harminckilenc ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság az előző héten – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság valamennyi vádlottat egy évre kiutasított Magyarország területéről. Hozzátette: egy esetben az iratokat visszaküldték az ügyésznek.

A vádlottak – akik többségében pakisztáni és afgán állampolgárságúnak vallották magukat – a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt, illetve felett átbújva léptek illegálisan magyar területre.

Az ítéleteket a vádlottak és védőik tudomásul vették, így jogerőre emelkedtek. A terheltek nem kérték az írásba foglalt ítélet anyanyelvükre fordítását.

A szóvivő kitért arra, hogy a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra egy hét alatt 31 menekültügyi kérelmet érintő beadvány érkezett. A folyamatban lévő ügyek közül az eljárás 11 esetben hatályon kívül helyezéssel, 21-ben elutasítással, háromban megszüntetéssel, két esetben egyéb módon fejeződött be.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »