Őzeket vágatott le az állatkerti alkalmazott

Őzeket vágatott le az állatkerti alkalmazott

Eljárást indított a rendőrség a vajdahunyadi állatkert egyik alkalmazottja ellen, aki a gyanú szerint levágatott három őzet, amelyeket az intézmény kapott adományként.

pui-de-caprioara-465x390_b

A rendőrséget az adományozók értesítették, akik feljelentést tettek, mert az állatok nem érkeztek meg az intézménybe – írta a Hotnews.ro. A Hunyad megyei rendőrség közölte, szerdán egy nő bűnvádi feljelentést tett, és azt közölte, hogy május 25-én Rápolt községbeli lakhelyén két személy jelent meg, akik közül az egyik állatkerti alkalmazottnak mondta magát. Így a nő átadott nekik két általa nevelt őzbakot, hogy vigyék el az állatkertbe, miután a vadállatokat egy éven keresztül nevelte.

A nyomozás során a rendőrség kiderítette, az állatkert 26 éves alkalmazottja átvette a két őzet, és megígérte, hogy eljuttatja azokat az intézménybe. A rendőrség közlése szerint az illető szintén május 25-én egy harmadik őzet is szerzett, ezúttal a Hunyad megyei Piskitelepről. A nyomozásból az is kiderült, hogy az állatkerti alkalmazott a három őzet egy 55 éves vajdahunyadi férfinak adta át, aki levágta, feldarabolta az állatokat, 26,5 kilogrammnyi húst pedig a lakásán tárolt, ahonnan elkobozta a rendőrség. Az ügyben vadorzás bűntette miatt indult bűnvádi eljárás.

Az orvvadászat és vadorzás elsősorban a nagyvadállományt érinti. A kár értékét általában nemcsak az ellopott hús, hanem a megölt állat agancsának, szarvának értéke is növeli. A vajdahunyadi állatkert működtetése a városi tanács hatáskörébe tartozik, és a városi önkormányzat kezelésében áll. A 29 000 négyzetméteren elterülő állatkertben emlősök, madarak, hüllők láthatók, összesen 88 példány, többek közt barna medve, farkas, tigris, róka, teknősbéka, pávián, őz.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »