Óvodai ballagás Hodászon – KÉPRIPORT

Óvodai ballagás Hodászon – KÉPRIPORT

Június 3-án kilenc óvodás búcsúzott el szeretett óvodájától Hodászon.

Több mint egy évtizede működik az Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvoda. A hodászi intézménybe beíratott gyermekek kilencvenöt százaléka cigány származású. Az évek során a gyermekek között volt olyan, aki csak cigány nyelven tudott, amikor óvodás lett. Az óvoda ezért két roma dajkát is foglalkoztat; az intézmény vezetői és munkatársai fő feladatnak érzik a cigány néptánc tanítását és az integrációt.

2022-ben kilenc gyermeket búcsúztattak el a nevelési év végén.

A június 3-án tartott ballagási ünnepségen köszöntőt mondott Csűrös Józsefné intézményvezető, akinek idén a fenntartó a Katolikus Pedagógiai Intézet országos rangú kitüntetését, a Szent Gellért-díj ezüst fokozatát adományozta ötvenéves pedagógusi munkájának és szakmai hozzáértésének elismeréseként.

A fenntartó nevében Papp Valéria, az egyházmegye oktatási irodájának munkatársa köszöntötte a gyermekeket és a jubiláló intézményvezetőt.

Hírdetés

A gyermekek műsora után Kanyó Árpád atya, az intézmény lelki igazgatója megáldotta az iskolába készülő gyermekeket.

Azzal bocsátotta útjukra őket és a megjelent ünneplő családokat, hogy a Lélek az, aki inspirál, a rá való hagyatkozás segít életünk lezáruló és új szakaszainak helyes megélésében.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Szöveg és fotó: P. Tóth Nóra/Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »