Óvatosan a tűzzel a temetőkben!

Óvatosan a tűzzel a temetőkben!

POZSONY. Mindenszentekkor és halottak napján megnõ a temetõi tüzek keletkezésének kockázata – figyelmeztetnek a tûzoltók.

„A látogatók ilyenkor a síremlékeket koszorúkkal, csokrokkal és sok mécsessel, gyertyával díszítik fel, amelyeket gyúlékony anyagok közvetlen közelében gyújtanak meg. Ekképp a tûzesetek keletkezésének és gyors terjedésének közvetlen kockázata áll fenn” – hívta fel a figyelmet az országos tûzoltó-parancsnokság.

Ezért a tûzoltók azt tanácsolják, hogy a gyufákat ne dobálják szét a földön, a gyertyagyújtás során ügyeljenek a biztonságra, a mûanyag tartókban levõ mécseseket ne tegyék túl közel egymáshoz, s a meggyújtott gyertyákat a gyúlékony anyagoktól, például a koszorúktól, a csokroktól, az ikebanáktól és a szalagoktól biztonságos távolságban helyezzék el. Továbbá fokozottan ügyeljenek a sírok és a központi emlékhelyek közelében tartózkodó gyerekekre.

Mindenszentek idején a legtöbb, 15 tûzesetre 2014-ben került sor, amelyek során 165 eurós kár keletkezett. A legjelentõsebb tûzkárt pedig egy évvel korábban jegyezték fel. A tûzoltók akkor 14 alkalommal avatkoztak be, miközben 375 eurós kár keletkezett. Az utóbbi években a temetõtüzek száma csökken, 2016-ban a tûzoltóknak csak 4 ilyen bevetésük volt.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »