Otthoni elkülönítőben a kolozsvári alpolgármester, miután fertőzött lett a felesége  

Otthoni elkülönítőben a kolozsvári alpolgármester, miután fertőzött lett a felesége   

Önkéntes otthoni elkülönítőbe vonult Dan Tarcea, Kolozsvár alpolgármestere, miután szombaton kiderült, hogy a felesége megfertőződött az új típusú koronavírussal.
Az elöljárónak és kislányának negatív lett a teszteredménye, ennek ellenére úgy döntött, a következő időszakban otthonról dolgozik, írta a Transilvania Reporter. „Megismételjük a tesztet, valahányszor a szakemberek kérik.

A polgármesteri hivatalban nem zajlik epidemiológiai vizsgálat, ugyanis nincs miért” – nyilatkozta a lapnak kedden este Tarcea a negatív teszteredményre utalva.

Elmondta, a kolozsvári járványkórház orvosai alapos vizsgálat után úgy döntöttek, hogy a feleségének sem kell kórházban ülnie, otthon kezelik. „Külön útvonalon közlekedünk, nem találkozunk egymással” – mondta az alpolgármester. Az elöljáró felesége egyébként Kolozsvár központjában működtet ügyvédi irodát.

Mint arról beszámoltunk, a hétvégén Mircea Abrudean Kolozs megyei prefektusról derült ki, hogy megfertőződött az új típusú koronavírussal, akárcsak felesége és 9 hónapos kisgyereke. A kormánymegbízottat és családtagjait a kolozsvári járványkórházban kezelik.

Hírdetés


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »