„Ott van Okoska, Törpojáca, van Sajtó- és Rezsilovag”

Bekiabálásokig fajult a vita a parlamentben a napirend előtti hozzászólásoknál. A szocialisták szerint a kormány a korrupciót takarná el a Népszabadság elhallgattatásával, az LMP-s Sallai R. Benedek pedig a napilap utolsó sztorijával összefüggésben arra várt volna választ, hogy ki fizette a szállást Rogán antal helikopter-túrás hétvégéjén a mándoki kastély-szállóban.

Újabb szeget vertek a sajtószabadság koporsójába – így kezdte felszólalását napirend előtt a Népszabadság megszüntetéséről Tóth Bertalan. A szocialisták frakcióvezetője azt hangoztatta: a kormánypárti korrupció eltakarásához ez nem lesz elég. „Senkinek ne legyen illúziója. Ahol a közszolgálati média a Fidesz pártszócsöve. Ahol a közpénzből felhizlalt fideszes oligarchiák felvásárolhatják a kormánytól független médiumokat és az írásaik miatt bezárhatják. Ahol munkájukat végző újságírókat tilthatnak ki a parlamentből, ott sajtószabadságról nem beszélhetünk” – mondta Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője.

A kormány nem foglalkozik a médiapiaccal és nem avatkozik be a tulajdonosi döntésekbe – ismételte meg a kormánypárti álláspontot a propagandaminisztérium államtitkára, akibe az ellenzék belefojtotta a szót. „Önök a sajtószabadságért hullatnak kövér könnyeket, de egy dologra azért válaszoljanak már. Hogy ha ennyire fontos a sajtószabadság, akkor hogy nevezhetik ki választmányi vezetőnek Barabás Jánost, aki az MSZMP Központi Bizottságának volt az egykori titkára és egyben a nyolcvanas évek agitprop vezetőinek egyike” – mondta Dömötör Csaba.

„Ez a helikopter-demokráciában ott van Okoska, Törpojáca, van Sajtó- és Rezsilovag, van Nagyvezér és van Bulibáró, mint megtudtuk” – a Népszabadság által megszellőztetett Rogán-féle helikoptertúrának járt utána az LMP képviselője,aki arra várt választ, fizetett-e a mándoki kastélyszállóban töltött éjszakáért a celebesküvő után bulibáróként emlegetett Rogán Antal. Sallai R. Benedek azt mondta, hogy 420 millió forint közpénzből újították fel a szállót, amelynek tulajdonosa más vállalkozásain keresztül további milliárdokat nyert pályázatokon. „A ő vállalkozási érdekeltsége a World Transit Kft., illetve a Transit Speed Kft., amelyek összesen együtt 13 nyertes pályázatot tudhatnak be 2,1 milliárd közpénzzel csak az elmúlt időszakból, ő látta vendégül Rogán urat” – emlékeztetett az LMP országgyűlési képviselője.

A helikopter nem a miniszter tulajdona, a magánélet védelme pedig a politikusokat is megilleti – válaszolta Rogán Antal helyettese, aki ezután inkább a nyereséges jegybankról, az emelkedő bérekről és foglalkoztatásról beszélt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »