Ötszettes csatát nyertek Felsővízközben a komáromi férfi röplabdázók

Ötszettes csatát nyertek Felsővízközben a komáromi férfi röplabdázók

A komáromi extraligás férfi röplabdázok szerda este idegenben a Felsővízköz (Svidník) otthonában léptek pályára. Gabriel Chochoľak tanítványai egy kiélezett mérkőzésen újabb győzelmet zsebeltek be.

A férfi röplabda Extraliga szerdai játéknapján a címvédő Komárom idegenben lépett pályára a hetedik fordulóból elhalasztott bajnokin, a Felsővízköz otthonában. A hazaiak jól kezdték a mérkőzést és az első szett elején hárompontos előnybe is kerültek.

A címvédő komáromiak 8-7-es hazai vezetésnél előbb egyenlítettek, majd megfordították az eredményt, ami után már a komáromiak kezében volt az irányítás és nem is engedték ki a kezükből. A vendégek 25-19-re könnyedén megnyerték az első szettet.

A második szettben a hazaiak próbáltak koncentráltabban játszani, ami a játékrész elején nem igazán sikerült a felsővízközieknek. Úgy tűnt, a második játszmát is simán behúzza a Komárom, már négy ponttal is vezettek, de 18-14-es komáromi előnynél a hazaiak sorozatban hat pontot is szereztek, amivel a maguk javára fordították az eredményt, persze kellettek ehhez a komáromiak megingásai és hibái. Ezt követően a címvédő Komárom már nem tudott egyenlíteni, így a hazaiak 25-21-re megnyerték a szettet, amivel kiegyenlítettek a szetteket tekintve.

A harmadik játszmát a Felsővízköz három hibával nyitotta, ami komoly előnyt jelentett Komárom csapatának és ennek köszönhetőn el is húztak négy ponttal már rögtön a szett elején. A hazaiak rendkívül sok hibával játszottak a harmadik szettben, így aztán nem is volt esélyük, amit a címvédő Duna-partiak könnyedén megnyertek, 12 pontos előnnyel.

Hírdetés

A fordulatos játék a negyedik szettben is folytatódott, a házigazdák összekapták magukat és ismét remekeltek, 4-0-s sorozattal nyitottak, ami megalapozta a jó kezdést a felsővízközieknek. A címvédő az elején összeszedett hátrányát nem tudta már ledolgozni a folytatásban, hiába közelítették meg két pontra is a hazaiakat. A Felsővízköz végül 25-17-re megnyerte a negyedik szettet, ezzel ismét kiegyenlítettek.

A mindent eldöntő ötödik szettben nagyon kiélezett csata folyt a pontokért, amit végül a komáromiak nyertek meg 15-13-ra, ezzel egy drámai ötszettes csatát nyert meg a címvédő.

Gabriel Chochoľak együttese a tabella harmadik helyén áll, a listavezető Eperjes és Miava mögött.

Férfi Röplabda Extraliga, 7. forduló:

TJ Slávia Felsővízköz – UJS RIEKER Komárom 2:3 (19:25, 25:21, 13:25, 25:17, 13:15)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »