Ötszáz embert vendégelt meg a fideszes jelölt Kazincbarcikán

Ötszáz embert vendégelt meg a fideszes jelölt Kazincbarcikán

Ötszáz embert vendégelt meg szombat este egy választókerületi bálnak keresztelt mulatságon a kazincbarcikai sportcsarnokban Demeter Zoltán, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője – írja a Hvg.hu. A kampánynyitónak szánt rendezvényen a helyi internetes lap beszámolója szerint mindenki részt vett, aki számít a térségben: az egyházak képviselői, a járási hivatal vezetője, a megyei közgyűlés elnöke, a tankerület igazgatója és a választókörzet hatvannyolc településének polgármestere.

Rajtuk kívül a Demetert segítő aktivisták és a választókörzetben élő Fidesz-tagok, illetve szimpatizánsok kaptak meghívót. A vendégeknek a képviselő a vacsora és a zenés műsor mellett a saját képével címkézett, állítólag maga termelte és palackozta borral kedveskedett.

Demeter Zoltán a Hvg.hunak azt mondta: mivel a rendezvényt nem ő, hanem a munkatársa szervezte, nem ismeri a pontos költségeket. Csak néhány tétel árát tudta konkrétan, például hogy a vacsora fejenként 2 ezer forintba, a fellépők díjazása pedig durván 100 ezer forintba került. Ez 1,1 millió forint, amihez jön még a sportcsarnok 340 ezer forintos bérleti díja, mindent összevetve pedig 1,5 millió forinthoz közelítenek a költségek. 

Demeter Zoltán szerint ebből visszafolyik majd hozzá valamennyi: a résztvevők ugyanis 1000, 2000 és 5000 forintos támogatói jegyeket vásárolhattak, amivel beszállhattak az esemény és a képviselő kampányának költségeibe. A politikus a Hvg.hunak nem tudta megmondani, mennyi folyt be, mert állítólag az elszámolást még nem fejezték be.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »