Ötórás a várakozási idő a nagylaki autópálya-határátkelőnél

Ötórás a várakozási idő a nagylaki autópálya-határátkelőnél

Hétfőn dél körül legalább 5 órát kell várakozniuk a határnál azoknak, akik a nagylaki autópálya-határátkelőnél (Nagylak II) akarnak belépni Romániába.
Az Arad megyei határrendészet képviselői az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva elmondták,

Hírdetés

amiatt van a nagy torlódás, mert Magyarország csak éjszaka nyitja meg a humanitárius folyosóját az országon átutazó külföldi állampolgárok előtt, és hétfő reggelre több ezer személy érkezett a magyar-román határhoz.

Nyolc sávon fogadják az országba belépőket, és továbbra is zajlik az egészségügyi ellenőrzés a koronavírus terjedésének visszaszorítása érdekében, számolt be Filip Ionuţ Matei, az Arad megyei határrendészet szóvivője. Vasárnap reggel 8 óra és hétfő reggel 8 óra között 5900 személy és 2300 jármű érkezett Romániába a nagylaki autópálya-határátkelőn keresztül. A Nagylak I határátkelőnél csupán 30 perc a várakozási idő, itt egy sávon zajlik az ellenőrzés.

Hivatalos adatok szerint az elmúlt időszakban több mint 200 ezer vendégmunkás tért haza Nyugat-Európából, de más források ennek többszörösével számolnak. A kormány képviselői szerint húsvétig további 200 ezer román állampolgár térhet haza a határon túlról.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »