Ötödször kapcsolt össze fiatalt időssel, magyart szlovákkal a Taksonyi Futás – KÉPEKKEL

Ötödször kapcsolt össze fiatalt időssel, magyart szlovákkal a Taksonyi Futás – KÉPEKKEL

Minden évben felhívjuk kedves olvasóink figyelmét a Galánta szomszédságában lévő kis település, Taksonyfalva sportrendezvényére, a DAM Polgári Társulás által szervezett Taksonyi Futásra, amelyről idén, az ötödik évad alkalmából hosszabban is írunk.

Azon kevés sportesemények közé tartozik az említett futás, amelyet a pandémia sem tudott megtörni. 2018-tól minden egyes év őszén elstartolnak a futók, hogy lehetőségeik szerint a legjobban teljesítsék a 4 és 12 km-es távot. Gyerekzsivajból sincs hiány, hiszen a legkisebbektől a tini korosztályig szintén megcsillogtathatják tehetségüket és kitartásukat a 100, 300 és 500 m-es távokon. 

Hírdetés

A nagy népszerűségnek örvendő Nordic Walking rajongói is menetelhettek a falu utcáin.

A szervezés minden évben parádés. Pontosan leosztott feladatok, mindenki tudja, hol a helye és mi a teendője. Nincs üresjárat, mindenki azon dolgozik, hogy a kilométereket vállaló sportolók a lehető legkényelmesebben töltsék az időt. Idén új arcok is felbukkantak a segítők és támogatók között.

Az önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszak egyik hozadéka, hogy ekkor bizony sosincs hiány segítő kezekből, ez csak még gördülékenyebbé tette a szombat délelőtött. Az őszinte szándék meg legkésőbb a jövő évi futásnál úgyis megmutatkozik.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »