Ötödször futottak, jótékonykodtak

Ötödször futottak, jótékonykodtak

Az elmúlt napokban nagyüzem volt a csallóközi futóberkekben. Előbb december 30-án Nagymegyeren zajlott óévet búcsúztató futás, majd szilveszterkor a dunaszerdahelyi városi szabadidőparkban rendeztek sportos óévbúcsúztatót. Az év első napján pedig Nagypakán köszöntötték futással a 2019-es esztendőt.

„Induláskor rendezvényünknek közösségformáló szerepet szántunk, nem a versengésre helyeztük a hangsúlyt. Jóleső érzéssel konstatálom, hogy immár ötödször rendeztük meg a Három Paka Futása nevű sportos évkezdést, melyre egyre többen érkeznek olyanok, akik versenyszerűen hódolnak a futásnak. Természetesen ez a tény a szervezőket is nagy erőbedobásra készteti. A kora délutáni rajtnál, a templom előtti parkban, közel száznegyvenen gyülekeztek. Zömmel futók, de többen kerékpáron és gyalogosan is teljesítették településünk három részét (Nagypaka, Kispaka, Csukárpaka) érintő 5000 méteres kört. A legedzettebbek két kört futottak. Összesen százhárom versenyző időeredménye került a krónikába” – tájékoztatta lapunkat a felső-csallóközi településen lezajlott sportos újévköszöntőről ifj. Ivan Seňan, a község első embere, aki öt kilométeren állt rajthoz. 

Hírdetés

Menet közben módosítottak a versenykiíráson, ugyanis a résztvevők alacsony számára való tekintettel a hatvan éven felüliek korosztályában a férfiakat és a nőket idén összevonták. Érdekességként említjük meg, hogy ebben a korosztályban a nyárasdi nyugalmazott pedagógus, Lelkes József diadalmaskodott, a második helyen pedig húga, a szentmihályfai Gyurkovics Erika futott célba. Ráadásul szabadon választott stílusban a rollerrel száguldó Viktória Kollerová személyében is győztest hirdettek. A szervezők az egyes korosztályok legjobbjait serleggel, éremmel, az összes célba futót csokiéremmel jutalmazták. 

„Céljainkat maradéktalanul teljesítettük, az új esztendőt jó hangulatban, együtt köszöntöttük. Az előző kiírásokhoz hasonlóan a rendezvény résztvevői nemcsak sportoltak, hanem jótékonykodtak is. A futók a kilométereket, mi pedig pénzt gyűjtöttünk. Nevezési díjat ugyan nem kértünk, de a résztvevők adományait elfogadtuk. A helyszínen nemes célra 400 euró gyűlt összeget, melyet a helybeli testi fogyatékos Jozef Mónoši megsegítésére fordítottuk. Természetesen jövőre folytatjuk a nagypakai sportos újévköszöntők sorozatát” – nyilatkozta ifj. Ivan Seňan. 
 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »