Ötletek a gyerekek tízóraijához. RECEPTEK

Ötletek a gyerekek tízóraijához. RECEPTEK

Elkezdődött a suli, ez pedig azt jelenti, hogy a gyerekeknek tízórait kell csomagolni. A szalámis kiflire gyorsan rá lehet unni, szóval hoztunk néhány ötletet, hogy mit pakoljunk az iskolatáskába.

30 perc
Sajtos muffin
 

Hozzávalók: 100 g kemény juhsajt, 50 g szárított paradicsom, 100 g chorizo kolbász, 4 szál petrezselyem, 4 ág kakukkfű, 250 g liszt, 3 tk. sütőpor, ½ tk. só, 1 tojás, 250 ml kefir, 3 ek. olívaolaj.

A sajtot finomra reszeljük. A szárított paradicsomot és a kolbászt a héj lehúzása után apró kockákra vágjuk. A leöblített fűszernövények lecsipkedett leveleit durvára aprítjuk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a reszelt sajt 1/4 részével, a paradicsommal, a kolbásszal, a zöldfűszerekkel és a sóval. A tojásokat keverőtálba ütjük, majd hozzáadjuk a kefirt, és habverővel felhabosítjuk. Ezután fakanállal apránként beledolgozzuk a lisztes keveréket és az olívaolajat. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffintepsi mélyedéseit kibéleljük papírformákkal. A tésztát elosztjuk a mélyedésekben, megszórjuk a maradék sajttal, és 20–25 perc alatt az előmelegített sütő középső részében aranybarnára sütjük.

15 perc
Sajtos-almás szendvics

Hozzávalók: 2 alma, 200 g krémsajt, 1 dl tejszín, 1 citrom, 4 szelet kenyér.

Az almát megtisztítjuk, negyedekre vágjuk, kicsumázzuk és lereszeljük. A citromot megmossuk, felét karikára vágjuk, a másik fél levét kinyomjuk. Hozzáadjuk az almához a sajtkrémet, a tejszínt, a citrom levét, pici sót, és habosra kikeverjük. A kenyeret kettévágjuk, rákenjük a krémet, citromkarikával díszítjük

Hírdetés

15 perc
Pesztós szendvics

Hozzávalók: 3 csokor friss petrezselyem, 100 ml olívaolaj, 50 g fenyőmag, 50 g reszelt parmezán, só, bors, 1 bagett, 50 g felszeletelt mozzarella, 2-3 koktélparadicsom.

A petrezselyem lecsipkedett leveleit tegyük az aprítóba az olívaolajjal, a fenyőmaggal és a parmezánnal együtt, ízesítsük sóval, borssal, és pépesítsük. A bagettet vágjuk ketté, kenjük meg mindkét felét a pesztóval, tegyük bele a mozzarellát, a paradicsomot, és fedjük le a másik felével.

30 perc
Zabpelyhes keksz

Hozzávalók: 2 bögre zabpehely, 2 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 ek. méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 citrom leve.

Egy keverőtálba szórjuk a zabpelyhet, a teljes kiőrlésű lisztet, a szódabikarbónát, majd rácsorgatjuk a mézet, a citromlét, és kevés vízzel sűrű piskótatészta állagúra keverjük. Ízlés szerint keverhetünk bele kókuszreszeléket, fahéjat, mazsolát, olajos magvakat, keserűcsoki-darabokat, mogyoróvajat, reszelt narancs- és citromhéjat. Olajjal vékonyan kikent zsírpapírra pogácsaszaggató segítségével adagoljuk a masszát, és 150 fokos előmelegített sütőben 5–10 perc alatt megsütjük.

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »