Ötből négy egyetemista már oltott Győrben

Ötből négy egyetemista már oltott Győrben

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatóinak 80 százaléka felvette a koronavírus elleni vakcinát, ezzel is segítve a Covid-19 elleni védekezést. Az intézmény számos járványellenes intézkedése mellett a magas átoltottság is hozzájárul az egyetemi polgárok egészségnek védelméhez.

Azért oltattam be magam, mert ezzel szeretném védeni a magam és a családom egészségét is. Hamar túl lehet esni az injekción, és nem jár különösebb mellékhatásokkal. Ha nem lenne oltás, akkor az egyetemen nem lehetne rendezvényeket tartani, így én örülök neki, hogy nagy az átoltottság a fiatalok körében” – nyilatkozta Kovács András Péter, a Széchenyi István Egyetem gépészmérnök hallgatója.

Hozzá hasonlóan Zakócs Tamara tanítójelölt is kiemelte, hogy rengeteg előnnyel jár a vakcina. „Védettségi igazolvánnyal szabad az utazás, könnyebb az életem. Azért is támogatom az oltást, mert segít a szervezetünknek leküzdeni a vírust, és egy újabb hullám esetén megelőzhetők az esetleges lezárások és hogy a kórházak túltelítetté váljanak. Bízom benne, hogy az egyetemen nem lesz szükség újból a távoktatás elrendelésére” – fogalmazott.

Hírdetés

A Széchenyi István Egyetemen korántsem csak ők érezték fontosnak, hogy így védekezzenek a koronavírus ellen, hanem a hallgatói közösség döntő többsége is. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szeptember második felében készült felmérése szerint az intézmény hallgatóinak 80 százaléka felvette a vakcinát. Az arány minden karon rendkívül magas, de az Egészség- és Sporttudományi Kar, valamint a Művészeti Kar kiemelkedik a 85, illetve 84 százalékos értékével.

A magas átoltottságnak azért is örülünk, mert intézményünk számára kiemelten fontos a munkatársak és az itt tanulók egészségének védelme. Ennek érdekében hőkapukat és kézfertőtlenítőket szereltünk fel épületeinkben, valamint rendkívül nagy figyelmet fordítunk a takarításra, különösen a mosdók és a közösségi helyiségek higiéniájára. Büszkék vagyunk arra, hogy intézményünk a térség javát szolgálva jelentős szerepet vállalt a járvány elleni védekezésben. Az első hullám idején ambulancia és karantén működött győri campusunk területén, a második hullámtól pedig megszerveztük, hogy a hallgatók önkéntes munkával segítsék a betegellátást és a teszteléseket” – nyilatkozta dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem kancellárja.

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »