Öt új nagykövetet nevezett ki Zuzana Čaputová

Öt új nagykövetet nevezett ki Zuzana Čaputová

A szlovák köztársasági elnök, Zuzana Čaputová öt új nagykövetnek adta át a megbízói leveleket, akik Iránban, Svájcban (illetve Liechtensteinben), Törökországban, Libanonban és Szlovéniában teljesítenek majd szolgálatot.

Zuzana Čaputová elmondta, az új nagykövetek nehéz időszakban vágnak neki a küldetésnek, a világjárvány új kihívásokat hozott, ezért különösen nehéz lesz helytállni a külföldi intézmények élén.

Čaputová különösen fontosnak tartja a nagykövetek szerepét, hiszen a munkájuk mellett a koronavírus-járvány következményeivel is meg kell küzdeniük.

Hírdetés

A szlovén és svájci nagykövetekről az elnök asszony kijelentette, minden feltétel adott ahhoz, hogy a bilaterális kapcsolatok még erősebbek legyenek.

,,Különösképpen azokra a területekre gondoltam, mint a klímapolitika, illetve a tudomány és a kutatás támogatása“ – mondta Čaputová.

Nehezebb feladatnak tartja a libanoni, iráni és törökországi nagykövetek munkáját, ugyanis ezek az országok Európán kívül találhatóak, így különösen fontos a stabil kapcsolattartás, hiszen ez nemcsak Szlovákia, de az Európai Unió biztonságpolitikáját is érinti.

Az új nagykövetek névsora:


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »