Öt új autóbusz közlekedik az Érsekújvári és a Lévai járásban

Öt új autóbusz közlekedik az Érsekújvári és a Lévai járásban

Csütörtöktől öt új, légkondicionált és ingyenes internet-hozzáféréssel ellátott autóbusz közlekedik a Lévai és az Érsekújvári járásban. A buszokat az Arriva társaság helyezte üzembe, amely Nyitra megyében a városok környékén 180 autóbusszal biztosítja a személyszállítást, illetve évente több mint 19 millió utast szolgál ki.

„A járműpark korszerűsítését a Nyitra Megyei Önkormányzattal (NSK) kötött, a városkörnyéki közhasznú autóbusz-közlekedésről szóló hosszú távú szerződés teszi lehetővé, amely a 2025-ös év végéig érvényes” – közölte Hana Jahodníková, az Arriva – Érsekújvár vállalat közlekedési igazgatója. A modernizációval a vállalat arra szeretné motiválni a lakosokat, hogy az autóbusz-közlekedést részesítsék előnyben az egyéni autós közlekedéssel szemben.

Hírdetés

Az új buszok légkondicionáltak, 43 ülőhely van bennük a babakocsiknak fenntartott hely mellett. „Az ajtónál egy STOP jelzőgomb is az utasok rendelkezésére áll, amellyel jelezhetik a sofőrnek, ha a következő megállón ki akarnak szállni” – állapította meg Jahodníková.

Az Arriva társaság tavaly 53 új autóbuszt vásárolt és helyezett üzembe Szlovákiában. Ebben az évben 26 új autóbuszt indított útnak a Kassai, Nagyszombati, Zsolnai és a Nyitrai kerületben. A társaság a következő hónapokban további három új autóbuszt helyez üzembe.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »