Öt tipp a ráncosodás megelőzésére

Öt tipp a ráncosodás megelőzésére

Hiába figyelünk oda a bőrünk szépségére, ha olyan mindennapos rossz szokásokkal, mint a rendszeres kávézás vagy a dohányzás, elrontjuk az eredményt.

„A cigarettázás a legrosszabb dolog, amit a testünkkel, így a bőrünkkel is tehetünk” – magyarázta dr. Deborah Wattenberg New York-i bőrgyógyász. Csak egy ok a leszokáshoz: a nikotin és a dohányban található többi vegyület tönkreteszi a bőrben található elasztint, így ráncosodáshoz vezet. A cigaretta az oxigén áramlását is akadályozza, ez okozza a csúnya, szürkés arcbőrt. Még a ritka dohányzás is ráncokat hoz létre a száj körül – írja a Házipatika.com.

Akármennyire szeretjük a koffeint, az alkoholt és az édességet, ezek mind rosszat tesznek a bőrrel. „Az alkohol és a koffein vízhajtóként működnek, így a folyadékveszteség miatt bőrünk fonnyadttá válik és kiszárad. A gyorsételek sok tartósítószert tartalmaznak, amelyek hasonló következményekkel járnak” – mondta Wattenberg. Ezért, aki sok alkoholt vagy koffeint fogyaszt, ne feledkezzen el a folyadékpótlásról. Normál esetben napi hat-nyolc pohár vizet kell innunk, ám aki szeret kávézni és borozni, jól teszi, ha ennél is többet fogyaszt.

Hírdetés

Hiába hisszük, hogy napi hat óra alvás elég nekünk, a bőrünk elárulja az igazságot. Ha nem alszunk eleget, szervezetünkben a kortizol nevű stresszhormon szabadul fel, ami zsíros bőrhöz, pattanások kialakulásához, így kevésbé vonzó külsőhöz vezet.

Ha megjelenik néhány pattanás, ne kezdjük el agresszíven nyomkodni őket. A pattanásos bőr általában nem az ápolatlanság, hanem a hormonok következménye. Durva dörzsölés helyett használjunk inkább bőrbarát arctisztítókat, mint amilyen a szalicilsav. A nyomkodással csak beljebb nyomjuk a bőrbe a baktériumokat, amely gyulladást is okozhat.

Legyen akár nyár vagy tél, fényvédelemre egész évben szükségünk van. Ne feledjük, hogy akkor is leéghetünk, ha jeges-havasra fordul az idő, mivel a nap sugarai ilyenkor visszaverődnek, ezért ekkor se feledkezzünk meg a naptej használatáról.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »