Öt szerzetesnőt elraboltak, kettőt megsebesítettek Nigériában

Öt szerzetesnőt elraboltak, kettőt megsebesítettek Nigériában

Az afrikai ország délkeleti részén fekvő Delta államban, az issele-ukui egyházmegyében október 25-én néhány fegyveres elrabolt öt apácát, akik a Márta és Mária Misszionáriusai rend tagjai – adta hírül a Fides missziós hírügynökség.

A szerzetesnők egy temetési szertartásról tartottak hazafelé, amikor a fegyveresek feltartóztatták autójukat. Rájuk lőttek, hogy megállítsák a járművet, két szerzetesnő megsebesült a támadásban, öt nővért pedig magukkal hurcoltak az elkövetők.

Az issele-ukui egyházmegye egyik papja tájékoztatta a helyi sajtót a történtekről, és azt kérte: „Imádkozzatok az Agborban elrabolt öt szerzetesnő szabadon bocsátásáért és a másik két nővérért, akiknek a lábát eltalálták a lövések az autóban.” A szerzetesnők elrablását megelőzően számos hasonló támadást hajtottak végre az elmúlt időszakban mind Delta államban, mind Nigéria délkeleti részének más területein. Az issele-ukui egyházmegye egyik lelkipásztorát már két alkalommal is elrabolták. Andrew Anahot, az obomkpai Szent Szív-templom plébánosát idén június 5-én rabolták el másodszor, majd július elején engedték szabadon. Első alkalommal 2017-ben hurcolták el a papot, akkor is néhány nap múlva visszanyerte szabadságát.

Hírdetés

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Fides.org

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »