Öt ország közel 80 retró autócsodája – azaz Drum bun!

Öt ország közel 80 retró autócsodája – azaz Drum bun!

Minden túlzás nélkül állítható: szombat délben mintegy két órán keresztül veterán autón varázsában élt Szatmárnémeti régi városközpontja! Öt országból mintegy nyolcvan korabeli gépkocsit csodálhattak meg az autók szerelmesei a Székesegyház előtti téren.

A „Drum bun” Dacia-klub a nevével ellentétben nem Romániában, hanem Lengyelországban, azon belül pedig Krakkóban alakult. Alapítói (egykori) Dacia-tulajdonosok, akiket elvarázsolt a román kommunista autógyártás néhai csúcsterméke. Úgy gondolhatták, a nosztalgia mellett mással is adózniuk kell a kultikus 1300-as és 1310-es modellek előtt – így alakult meg a „Drum bun” Dacia-klub.

A Szatmár Megyei Tanács a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központon keresztül immár több éve ápol szoros kapcsolatot a Dacia lengyel szerelmeseivel, így már hagyományosnak nevezhető a veterán autók felvonulása. A rendezvény sikerességét bizonyítja, hogy idén öt országból – Románia és Lengyelország mellett Magyarországból, Szlovákiából és Ukrajnából – is érkeztek az idők múltával is gyönyörű autócsodák.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »